Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби 5 причини да посещавате магазини за втора употреба

5 причини да посещавате магазини за втора употреба

5 причини да посещавате магазини за втора употреба - изображение

Още не знаете защо да купувате дрехи втора употреба? Ето ви 5 причини да влезете в най-близкия местен магазин, продаващ дрехи на килограм.

Изгодно е

В магазините за втора употреба дрехите са на свръх ниски цени. Може да накупите цял щанд не просто на разумна, а на твърде изгодна цена. А в разнообразието от дизайнерски, винтидж и много други дрехи, предлагащи се по тези местенца, със сигурност ще попаднете на нещо, което да вкарате в отличителния си гардероб.

Екологично е

Очевидно е защо. Рециклирането на дрехи е изключително ползотворно за околната среда. Ако масово се носят употребявани дрехи, производството на нови ще намалее значително. А и всеки има по нещо в гардероба си, което не би сложил може би никога, но друг би убил да го има.

Дори да не пазарувате, може да дарите ненужните си дрехи, за да бъдат в полза на някой друг. Така едновременно ще помагате в социален и екологичен аспект.

Забавно е

Да идете до магазина за втора употреба, за да видите най-новите оферти е добра причина да излезете на разходка. А още по-забавно е да сте сред тълпата, потъваща в щандовете, за да издири най-изгодните предложения. Това е рая за пристрастените към пазаруването.

Качествено е

Тъй като всички дрехи вече са били носени, по-ясно личи кои артикули ще устоят на пералнята. А щом могат да се продават в магазин за втори път, това говори достатъчно за здравината и качеството на дрехите.

Изобилие от маркови дрехи

Ако харесвате изисканите марки, ще останете запленени и от магазините за втора употреба. Сред рафтовете винаги има някой известен бранд, на който можете да попаднете.

Така че отивайте в най-близкия магазин, заровете се в щандовете и открийте своите съкровища.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: femalefirst.co.uk

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлАнкетиЗдравни съветиНовиниЛюбопитноРецептиИсторияНормативни актовеТестовеПроизводители