Начало Лайфстайл Красота и стил Грим и прическа 5 основни техники за гримиране, които трябва да овладеете

5 основни техники за гримиране, които трябва да овладеете

5 основни техники за гримиране, които трябва да овладеете - изображение

Ако не сте истински специалисти в гримирането, можете да се изгубите в различните техники и стилове. Поради тази причина сме ви подготвили едно кратко ръководство за основните техники за гримиране.

Вертикална техника

Вертикалната техника е подходяща за тесни до средно големи очи, тъй като ги кара да изглеждат по-широки. Можете да използвате този трик, за да създадете както вечерен, така и дневен ежедневен грим. Внимавайте при избора на цветове. За ежедневен грим се придържайте към нюанси на един и същ цвят. Ако искате да се подготвите за вечерно събитие, чувствайте се свободни да изберете и по-контрастни цветове. Запомнете следното правило: по-тъмният цвят трябва да се нанася във външния ъгъл на окото.

Хоризонтална техника

Този грим е благословия за жените с кръгли или издължени очи. Както подсказва названието на техниката, сенките се нанасят и преливат хоризонтално, което издължава очите и им придава бадемовидна форма. Можете да използвате молив или течна очна линия за по-стилен ефект.

Класическа /смесена техника/

Тук сенките трябва да се нанасят едновременно вертикално и хоризонтално. При класическия грим обикновено се използват нюанси на един и същи цвят.

Техника с молив за очи

Тази техника може да коригира формата на почти всеки тип очи. В зависимост от чертите ви, опишете горния и долния клепач и внимателно прелейте цветовете. Този трик може да ви помогне да изравните линията на очите ви. Четката за сенки трябва да е твърда, плоска и гъста. Можете да подчертаете с молив и водната линия на клепача.

Опушен грим

Тъй като основната цел на тази техника е да постигнете ефекта на невероятните опушени очи, трябва да обърнете специално внимание на преливането и плавното преминаване от един нюанс към друг. Класическият опушен грим става както за ежедневен, така и за вечерен грим. Въпреки това, когато се подготвяте за вечерно събитие, по-добре изберете по-топли естествени цветове. И още едно правило: ако целите да постигнете драматични опушени очи, използвайте червило с неутрален нюанс, за да не прекалите с цветовете.

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлВидеоСнимкиЛюбопитноПроизводители