Начало Лайфстайл Красота и стил Козметика 5 бързи и лесни стъпки за оформяне и попълване на вежди с грим

5 бързи и лесни стъпки за оформяне и попълване на вежди с грим

5 бързи и лесни стъпки за оформяне и попълване на вежди с грим - изображение

Ако нямате времето или парите да оформяте веждите си при професионалист всяка седмица, пробвайте да следвате тези 5 бързи стъпки, за да поддържате перфектната форма на веждите си. Не забравяйте, че идеалните вежди са тези, които изглеждат естествено и пасват на формата на лицето ви.

Вежди

Също така е препоръчително да не прекалявате с количеството грим, за да не привличате учудените погледи на останалите.

1. Хидратация

Използвайте хидратиращ серум за кожа или дневен ден, за да овлажните кожата на веждите си. Също така може да сложите малко балсам върху тях си, докато си вземате душ за допълнителна хидратация.

2. Пинсета и ножица

Препоръчително е да премахвате ненужните косъмчета с пинсета всяка седмица. Използвайте малка ножица, за да дооформите веждите, като внимателно изрежете всякакви стърчащи косъмчета. По този начин ще постигнете идеалната форма, която винаги сте искали.

3. Сресване на косъмчетата

Желателно е да използвате гребенче или четка за вежди, за да срешете косъмчета, в случай че някое от тях не е насочено в правилната посока. Тази стъпка също така подготвя веждите за следващия етап: попълване на вежди.

4. Уплътняване с грим

Оформянето и попълването на вежди с грим подчертава формата на веждите. Изберете молив за вежди, който е два нюанса по-светъл от цвета на косата ви, или два нюанса по-тъмен, ако косата ви е сребристобяла или руса. Завършете с поставянето на прозрачен гел за вежди, който да задържа косъмчетата на място им цял ден.

5. Перфектният завършек с коректор

Добавянето на малко коректор точно под линията на веждите спомага за по-голям контраст между цвета им и този на кожата на клепача. Освен че този трик ще накара веждите ви да изпъкнат, коректорът ще скрие всякакви несъвършенства.

По статията работи: Нора Маркова
Източник: goodhousekeeping.com
Снимки: unsplash.com

Още по темата:

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитно