Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 4 героини на Дисни, които са страхотен модел за подражание

4 героини на Дисни, които са страхотен модел за подражание

4 героини на Дисни, които са страхотен модел за подражание - изображение

Винаги, когато си помислим за принцеси, в ума ни изниква картина на красиво младо момиче с пищна рокля и сияйни токчета. Това обаче не е образът, от който всяка майка иска да остави дъщеря си да се учи.

Не всички героини на Дисни обаче мечтаят просто да изглеждат великолепно, да намерят мъжа на мечтите си и да заживеят с него щастливо. Някои персонажи имат много повече характер и темперамент, морал и кураж, с които, освен че предприемат рискове и предизвикателства, но се справят и успешно с тях.

1. Мулан

Мулан

Като жена, живееща по време на династията Хан в Китай, Мулан поема по път, съвсем различен от този на своите връстнички. Заемайки ролята на мъж войн, тя преоткрива себе си и силите, които има, преди да помисли дори да се омъжва и да бъде майка.

Мулан учи младите девойки да предприемат предизвикателства, да държат на своите ценности и да търсят и откриват най-доброто в себе си.

2. Есмералда

Есмералда

Героинята от "Парижката Света Богородица" е изключително силен индивидуалист. Тя излиза и се опълчва на тълпата, за да защити бедния Квазимодо, който бива малтретиран.

Есмералда възпитава децата на емпатия и състрадание. Учи ги да се застъпват за нещата, в които вярват, и най-вече за справедливостта.

3. Покахонтас

Покахонтас

Покахонтас е индианка, живееща през XVII век. Тя е силно привързана към племето си, а дори повече към природата, която я заобикаля и отразява нейния свободолюбив дух. Връзката й с човека, репрезентиращ цивилизацията—Джон Смит, се базира върху благоговение пред света и взаимно свързване между двата свята, от които те идват.

4. Нала

Нала

Сладкото приятелство между Нала и Симба с развитието на сюжета в детското филмче ще прерасне в един прекрасен романс. Но това не е основното, което прави женския характер толкова голям пример за подражание. Нала се отличава със своята смелост и решителност, когато се отправя сама към пустошта, за да открие Симба и да го убеди да се върне.

Нала е поредната героиня на Дисни, която учи младите момичета да се устремяват смело напред и да следват убежденията си.

Възпитанието не е лека работа, особено в днешно време. Ако искате да внушите на малкото си момиченце, че трябва да се стреми да бъде силна, напориста и преуспяла жена, а не просто домакиня, то на първо място трябва да й давате такъв пример. Но вие самите не сте достатъчни. Заобиколете детето си от силни личности, които умело да вдъхновяват. А когато стане време за детско филмче, пуснете някой от изброените, в които участват тези темпераментни и отличителни героини на Дисни.

Редактор: Милена Минчева

Източник: goodnet.org

Снимки: .indiewire.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки