Начало Лайфстайл За свободното време Астрология и Нумерология 2015 година в китайския зодиак – Годината на Козата (Овцата). Предсказания и насоки.

2015 година в китайския зодиак – Годината на Козата (Овцата). Предсказания и насоки.

2015 година в китайския зодиак – Годината на Козата (Овцата). Предсказания и насоки. - изображение

Според лунния календар на 19 февруари 2015 година изтича китайската година на Коня и започва тази на Козата (Овцата) – носител на Ин енергията и символ на мира, хармоничното съжителство и спокойствието. Това ще бъдат и фундаменталните вибрации на тази година, поради което специалистите прогнозират триумф на дипломацията, надделяване на разума и отлагане, ако не и окончателно елиминиране на опасността от започване на нова глобална война. Нещо повече – предстои ни период, в който човечеството ще се фокусира върху изграждането, поправянето на стореното зло и търсенето на компромис винаги, когато може да бъде избегнат конфликт.

Китайската дума ? (янг) е двузначна – означава едновременно коза и овца и е общият корен на тези две думи – съответно мианянг и шанянг. Интерпретацията (дали животното, олицетворяващо този знак да е овца или коза) се определя от съответната култура – за Виетнам ?без съмнение е коза, докато в Корея и Монголия почитаното животно е овцата (или овенът).

Янг е осмият знак от 12-годишния цикъл на Китайския зодиак, основаващ се на китайския календар. Самото животно (козата) китайците почитат като носител на щастие и предвестник на нещо хубаво, което ще се случи. През 2015 година елементът на Козата е дървото.

През последните 100 години годината на Козата (Овцата) е настъпвала в следните периоди и е била подчинена на петте основни елемента (огън, земя, метал, вода, дърво) по следния начин:

13 февруари 1907 - 1 февруари 1908 | Огън
1 февруари 1919 - 19 февруари 1920 | Земя
17 февруари 1931 - 5 февруари 1932 | Метал
5 февруари 1943 - 24 януари 1944 | Вода
24 януари 1955 - 11 февруари 1956 | Дърво
9 февруари 1967 - 22 януари 1968 | Огън
28 януари 1979 - 15 февруари 1980 | Земя
15 февруари 1991 - 3 февруари 1992 | Метал
1 февруари 2003 - 21 януари 2004 | Вода
19 февруари 2015 - 7 февруари 2016 | Дърво

Хората, родени под знака на Козата (Овцата), са уравновесени, благородни, креативни, мислещи, честни, откровени, миролюбиви и постоянни, като постигат особено големи професионални успехи в области като педиатрия, театър (кино), преподаване, интериорен дизайн, музика. "Дървените" кози (овни) са особено благородни, мили и състрадателни.

Поначало Козата (Овцата) е земен знак, чиито щастливи числа са 3, 4 и 9 (6, 7 и 8 са с негативен заряд), цветове – зелено, червено и пурпурно (златно и кафеено кафяво са с негативно влияние), а цветята, носещи късмет, са карамфил и иглика.

Козата (Овцата) е символът на изкуствата, кореспондиращ на периодите на покой и акумулиране на енергия. Благодарение на този факт процесът на оздравяване и възстановяване от щетите, причинени от отминали събития и действията на отделни личности, имащи малък или никакъв респект към човешката раса и към самия живот, ще бъде подпомогнат и ще даде осезаеми резултати. Годината, която започва, ще бъде година на обединяване във вярата най-общо и в частност в тази, че доброто ще надделее и обезвреди силите, които действат срещу естествените закони на мирно и съзидателно съществование. Онези, които вярват в доброто и търсят светлината, ще бъдат възнаградени с щастие и успех.

Акцентът на събитийността и общочовешките цели ще бъде поставен върху обединяването на хората срещу злото и противодействието на разрушителните сили и явления, които назряват през последните години. От космическа гледна точка има значение и навлизането на Сатурн в Скорпион, както и позиционирането на Плутон в Козирог за най-дългия възможен период, което ще повиши съмненията в структурата, която съществува и ще доведе до търсене на опростяване, завръщане към основите и обръщане към интуицията за намирането на решения на проблеми, които раздират и разболяват света.

Тъкмо това ще има съдбоносно значение – балансът на международната икономика и хармония в обществото ще бъдат предопределени от състоянието на мир. Решението за започване на война, което се подкрепя и инициира от мнозина, не може да бъде взето с лека ръка. Въпреки че от всички страни сабите вече са извадени, с напредването на Годината на Козата (Овцата) нейните успокояващи вибрации ще се разпростират по целия свят, емоциите ще бъдат овладени и мъдростта ще възтържествува. Съдбата ще изпрати своите пратеници, които ще съумеят да променят лицето на агресията и да го обърнат към намирането на мирен компромис. Те няма да могат да елиминират съмненията, гнева или подтика към жестокост и насилие, но ще "вържат ръцете" на онези, които са готови да действат под тяхното въздействие, и ще възпрат онези, които са готови да ги последват.

Подобна ще бъде ситуацията не само в световен мащаб, но и на по-малки (национални) територии, дори на тази, поделяна от членовете на едно семейство. Мнозина ще се вгледат в сърцата си и ще се вслушат в душите си, ще ревизират минали събития и неправди, за да осъзнаят, че пътят към хармонията и успеха не е войнственият, а напротив – този, в който всякакви противоречия и конфронтации са избегнати и туширани със средствата на дипломацията.

На семейния фронт също настъпва време за заздравяване на връзките, съединяване в едно и издигане на лоялността и дисциплината над останалите вътрешни мотиви, определящи мисленето и действията. Гневът и разочарованието ще се охладят и решенията, които биха могли да разрушат семейната хармония, ще бъдат оставени настрана в изчакване на оздравителния процес, който се случи от само себе си. Сега е моментът да поправите стореното, да наваксате с неизпълнените обещания и да скрепите връзките си със своите близки.

Аурата на Козата (Овцата) прогресивно ще разпростре влиянието си над всичко и всеки. Най-големи сътресения могат да се очакват в периода на Дракона, който ще започне по време на пролетното равноденствие (20 март) и ще продължи до 20 април, и особено в периода на Вола, когато заплахата от унищожение отново ще надигне грозната си глава – между деня на зимното слънцестоене (22 декември 2015) и 20 януари 2016 година. Дотогава обаче можете и трябва да се възползвате от ефекта на успокояване, който вибрациите на Козата (Овцата) оказват върху нас. Отворете сърцето и съзнанието си за това състояние и така ще можете неусетно да го предадете на всяко човешко същество, което се докосне до вас.

2015 е годината, в която менталните способности са достатъчно силни, за да надделеят над грубата сила. Онези, които заложат на агресията и насилието, ще изгубят срещу стратегията и конструктивното колективно съзнание.

С хилядолетните си традиции, китайската астрология се е утвърдила като незаменим и безпогрешен източник на мъдрост, давайки отговори на въпросите, които си задаваме, както за да обясним минали събития, така и за да моделираме мисленето си и насочим в правилна посока енергията си за идните дни. По този начин можем да извадим най-доброто от себе си и да бъдем печеливши, вместо губещи, в играта на живота.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияАлт. медицинаИсторияОрганизацииВидеоЛеченияСпортГеографияНаправления в медицинатаДиети