Начало Лайфстайл За свободното време Астрология и Нумерология 2014 година в китайския зодиак – Годината на Коня. Предсказания и насоки.

2014 година в китайския зодиак – Годината на Коня. Предсказания и насоки.

2014 година в китайския зодиак – Годината на Коня. Предсказания и насоки. - изображение

На 31 януари 2014 Китай ще посрещне Чун Дзиекитайската нова година. Легендата разказва как Буда поканил всички животни при себе си, за да отпразнуват Чун Дзие и кръстил по една година на всяко от животните, които го почели. Годината, която ще започне на 31 януари 2014 година и ще приключи на 18 февруари 2015 година, е 4711-та в китайския календар и ще премине под знака на Коня.

Подобно на всички останали знаци в китайския календар, който е свързан с философските и космологичните представи за света, годините на Коня са пет в шестдесетгодишния цикъл, а всяка от тях е свързана с различна стихия, планета, цвят, вкусово усещане, вътрешен орган, годишно време, посока, добродетел и др. За започващата на 31 януари 2014 година на Коня това са /в посочената последователност/: Огън /Хуо/, Марс, червено, горчиво, сърце, лято, юг и морал.

През последния един век годината на Коня, която е подчинена на светлото или мъжкото начало (Ян), е настъпвала в следните периоди:

02/11/1918-01/31/1919    01/30/1930-02/16/1931   
02/15/1942-02/04/1943    02/03/1954-01/23/1955   
01/21/1966-02/08/1967    02/07/1978-01/27/1979  
01/27/1990-02/14/1991    02/12/2002-01/31/2003   
01/31/2014-02/18/2015    02/17/2026-02/05/2027   
02/04/2038-01/23/2039    01/23/2050-02/10/2051

Тази циклична система от 12 години, всяка от които преминава под даден животински зодиакален знак, е базирана на наблюденията на китайските астрономи на орбитата на Юпитер около слънцето, която те закръгляват на 12 години /от 11.86/. Възоснова на това те разделят небесната сфера на 12 секции.

Духът на Коня олицетворява душевността на китайския народ в това, че подобно на него китайците полагат неимоверни усилия в това да се самоусъвършенстват. Хората, родени под знака на Коня, са енергични, слънчеви, сърдечни, интелигентни и надарени. В античността хората, които са били особено способни, са били наричани Куанли Ма, чието основно значение е Кон, пробягващ стотици километри на ден.

Хората, родени в годината на Коня, притежават изключителни комуникативни умения и винаги се стремят чрез тези свои умения да бъдат център на вниманието. Това са личности, надарени с природна интелигентност, които се държат добре с околните и често се ориентират към рисковани професии и начинания. Въпреки че понякога говорят твърде много, те са жизнерадостни, възприемчиви, талантливи, практични, но и упорити. Родените в годината на Коня имат афинитет към забавленията и големите тълпи от хора, активни са в работата си, не се отчайват при провал, въпреки че усилията им не могат да продължават вечно, и са особено популярни в своята среда.

Сред слабите страни на хората, родени в годината на Коня, е неспособността им да търпят ограничения. Техните интереси често са доста повърхностни, лишени от смисъл и съдържание. Обикновено те са нетърпеливи, твърде независими, рядко се вслушват в съвети и проявяват страст към всичко друго, освен към обичайната им работа. Понякога неудачите могат да ги превърнат в песимисти, а издръжливостта и устойчивостта им си имат цена – тежък характер. Претенциозни по природа, те се изживяват като бохеми, тъй като не разполагат с кой знае какви средства и не умеят да си правят добре сметката. Характерна тяхна черта е впускането в много различни начинания и неспособността да завършват започнатото сами. Онези, които се стремят към успешна кариера, са готови на всичко, за да се внедрят във висшето общество и светските кръгове.

2014 година е Бен Минг Ниан /рождена година/ за хората, родени под знака на Коня, и те ще трябва да се изправят срещу Тай Суи – небесният генерал, служещ на Нефритения император Ю Хуан, който се разпорежда със съдбата им. През тези 12 месеца и половина те ще трябва да са особено бдителни, предпазливи и внимателни във всички свои действия и решения, тъй като последствията от тях ще наклонят везните на личния им успех в едната или в другата посока.

В случай, че напрежението започва да взима превес и да влияе негативно на живота им, тези хора биха могли да преодолеят стреса, като разговарят повече с другите или вземат участие в групови дейности. Въпреки всички трудности и предизвикателства по пътя си, родените в годината на Коня трябва бъдат силни и да ги преодолеят. Ако се отнасят приятелски и с разбиране към хората и се придържат към правилен модел на поведение, годината ще премине гладко за тях.

По отношение на кариерата си, родените под знака на Коня ще трябва да внимават с колегите си, тъй като лесно ще се засягат от несъществени неща и трудно ще поддържат хармонични взаимоотношения с тях. Допълнително ще им пречи съмнението в собствените възможности и все по-ниското самочувствие. Щом завършат някаква задача, те ще изискват потвърждение от хората около себе си отново и отново. Ако действително се озоват в подобна ситуация, тези хора ще трябва да положат усилия да изглеждат по-уверени, отколкото са, и да разговарят повече със своите близки, вместо да се оплакват постоянно на своите колеги. Препоръчителен модел на поведение е да се опитат да не се набиват на очи, да не влизат в пререкания с шефа си и да бъдат бдителни за мръсни номерца, скроени от подли хора. Ако се справят с тези предизвикателства, в своята година родените по знака на Коня ще постигнат известни успехи в професионален аспект.

Родените в годината на Коня срещат затруднения в организирането на финансите си поначало, а през 2014 година финансовото им състояние ще бъде особено нестабилно, още повече, че ще им се налага да покриват непредвидени разходи. Тъй като е много вероятно да вземат погрешни решения, когато обмислят въпроси, свързани с даването и получаването на пари, най-разумното, което могат да направят, е да се консултират с други хора и да вземат под внимание съветите, които ще получат. Занимаващите се с бизнес трябва да обхванат дадена схема от всичките й страни и да вземат под внимание всички рискове, преди да предприемат инвестиции в особено голям размер, тъй като в рамките на годината на Коня пазарите ще бъдат особено нестабилни.

На любовния фронт родените под знака на Коня също ще срещнат редица предизвикателства и ще трябва да бъдат предпазливи във взимането на съдбоносни решения, като например дали да предложат брака на човека, с когото наскоро са се запознали и към когото смятат, че имат чувства. Ако все пак държат да сключат брак именно в периода 31 януари 2014 – 15 февруари 2015 година, тези хора трябва внимателно да изберат датата, съобразявайки я с със своята или с датата на раждане на бъдещия си съпруг/а. Ако неглижират този въпрос и се бракосъчетаят на неподходяща от нумерологична гледна точка дата, тези хора ще имат много труден и мъчителен съюз.

Необвързаните биха могли да срещнат поне няколко души, в които да се влюбят, но никой от тях няма да е орисан да стане техен партньор в живота. В случай на колебание по отношение на дългосрочното обвързване, родените под знака на Коня ще постъпят най-разумно, ако потърсят мнение и съвет от своите близки и приятели. Онези, които вече са женени, също ще изпитат доста сътресения в личния живот с половинката си. Чрез честа комуникация и двустранно желание за разбирателство тези трудности все пак могат да бъдат преодолени. Взаимното доверие е ключът към издръжливата на времето и трудностите връзка.

Изправяйки се срещу Тай Суи, родените в година на Коня ще имат известни проблеми от здравословно естество в периода 31 януари 2014 – 15 февруари 2015 година. Редовните профилактични прегледи и посещението при лекар при най-слабо съмнение за дадено заболяване или неразположение са задължителни в този период. Рискът от непредвидими битови травми като порязване и пробождане с нож, например, е висок, както и от развитието на неприятни хронични заболявания като дерматит. Жените трябва да бъдат бдителни за проблеми на уринарния тракт, а мъжете – на стомаха. Като цяло се препоръчва умерена консумация на храна /добре е преяждането и претоварването да се случват по изключение/, а освен чрез редовни прегледи, хората могат да се погрижат за здравето си като контролират емоциите си и пътуват колкото се може по-често.

Сред известните личности, родени в годината на Коня, са: Рембранд, Фредерик Шопен, сър Исаак Нютон, Ела Фицджералд, Арета Франклин, Барбра Стрейзанд, Синди Крауфорд, Дензъл Уошингтън, Харисън Форд, Джеки Чан, Джери Зайнфелд, Джон Траволта, Опра Уинфри, Пол Макартни, Аштън Къчър,, Кейти Холмс, Кристен Стюарт, Ема Уотсън, Кобе Брайън и др.

Още по темата:

4.7, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлРецептиХрани и ястияСпортСпорт и туризъмНовиниАлтернативна медицинаЗдравни съветиСнимкиИсторияОрганизацииЛюбопитноЛеченияГеографияНаправления в медицинатаДиети