Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 20 документални фотографии, които ще ви оставят безмълвни

20 документални фотографии, които ще ви оставят безмълвни

20 документални фотографии, които ще ви оставят безмълвни - изображение

Подобни колекции с фотографии, уловили мигове от нечия лична или общочовешка история, способни да докоснат или дори разтърсят и най-закоравялото сърце, гравитират постоянно в интернет и най-вече в социалните мрежи, но не са много тези, които имат въздействието на 20-те кадъра, включени в галерията, която ви представяме тук.

Смъртта присъства директно или индиректно в много от тях, така осезаема, че човек сякаш усеща по кожата си полъха на студенината, която сковава човешкото тяло в мига, в който сърцето спре да бие. Нещастието – това, което просто се случва и по повод на което можем само да заключим: "неведоми са пътищата господни", и онова, причинено умишлено от други хора, които по една или друга причина съществуват, за да разрушават, също е преобладаваща тема на тези фотографии.

Дори да се стремите да не мислите по тези въпроси и всячески да се опитвате да се абстрахирате от тъмната страна на живота, вижте тези фотографии! Те ще ви накарат да преосмислите своя собствен екзистенс и да оцените всичко онова, което имате тук и сега. А може би тъкмо досега до тези покъртителни истории има силата да направи всички нас по-човечни, по-благородни, по-смирени и по-одухотворени?


86-годишният Константин Пронин – ветеран от Втората световна война, седи на пейка в парка Горки в Москва навръх Деня на победата /9 май/ в очакване на своите другари. Пронин идва на това място всяка година. Тази /2011/ година обаче той е единственият от своя взвод, който се появява на мястото на срещата.


Стотици галактики, видени през телескопа Hubble във вида, в който са съществували преди 10 милиарда години


Залез на Марс, заснет от марсохода Спирит през 2005 година


Сапьор извървява дългия път към кола-бомба в Северна Ирландия, която трябва да обезвреди


Нийл Армстронг след неговата Лунна разходка


Реджинa Уотърс, минути преди да бъде убита от Роберт Бен Роудс – шофьор на тир и сериен убиец, чиито жертви са хора, които е качил на стоп. Преди да ги убие в своя камион, той ги измъчва. Реджина е на 14 години, от Тексас, а тленните й останки са открити в изоставен хамбар в Илинойс. Убийството й не се свързва с Роудс до момента, в който той е арестуван за похищението над друга жена и при обиска на дома му не е открита тази фотография, направена от него…


Блажени са незнаещите - бездомен мъж спи пред заведение в Милуоки


Нацистки митинг в Нюрнберг през 1947 година


Тази снимка е направена от американския астронавт, член на екипажите на Apollo 11 и Gemini 10, Майкъл Колинс. Той е и единственият човек, бил той жив или мъртъв, който не попада в кадъра на тази снимка. Той остава в орбитата на Луната, докато Бъз Олдрин и Нийл Армстронг се отправят към повърхността й.


Латвиец в шок след инцидент, при който блъсва и убива осемгодишно дете


Представител на турската власт показва комат хляб на група умиращи от глад арменски деца по време на арменския геноцид през 1915 година


Филипинският политик Рейналдо Дагса прави тази снимка на семейството си няколко мига, преди да бъде застрелян от мъжа с пистолета, който се вижда на заден план.


Двама инженери умират при възпламеняването на вятърния генератор, на който работят. Това вероятно е последната тяхна снимка преди смъртта им. Направена е на 29 октомври 2013 година в Холандия.


Монах се моли за душата на мъртъв мъж, починал от естествена смърт на гарата Shanxi Taiyuan Train Station в Китай, докато чака влака.


Момиче в шок сред руините, останали след опустошителното цунами в Япония през 2011 година


Прочутите оранжеви дюни Сосусвлей в Намибия


Момче се опитва да събуди своя пиян баща-алкохолик


"Последният евреин във Виница". Член на Einsatzgruppe D (нацисткият отряд на смъртта) се кани да застреля евреин, коленичил пред масов гроб във Виница, Украйна, през 1941 година. Всички евреи от Виница и околностите й са избити.


Мъж се обажда по телефона на моста Golden Gate в Сан Франциско, който е предназначен за хора, планиращи да се самоубият


Небе-море

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияНаправления в медицинатаЛичностиОткритияГеографияПсихологияНовиниЗдравни съветиЛюбопитноОрганизацииАлт. медицинаТестовеВидеоРецептиКомпании и организацииСпорт