Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 18 странни факта за Китай – II част

18 странни факта за Китай – II част

18 странни факта за Китай – II част - изображение

Въпреки че Китай е третата по големина страна в света, на територията й има само една часова зона – Пекинско стандартно време. Поради тази причина в някои градове в най-западната провинция на Китай слънцето изгрява чак в 10 часа сутринта.

В Китай има фестивал, посветен на яденето на кучета. Според китайската традиция, консумацията на кучешко меса стимулира вътрешната телесна топлина, както носи късмет и здраве.

Скоро Китай ще надмине САЩ /около 2030 г. според специалистите/ по брой на християните в страната.

Всички китайци си вземат отпуск по едно и също време – за Китайската нова година. За период от 40 дни пътуват едновременно 3.7 милиона китайци.

Понякога китайците правят грешки с храната.

През 1973 г. Китай предлага на САЩ да й изпрати 10 милиона китайки, за да подкрепят американското население.

В Китай можете да си наемете гадже. Това момиче си търси фалшив приятел за Пролетния фестивал. Тя предлага 10 000 юана за 5 дни.

Китайците са ужасно добри в имитациите. Например в Шанхай съществува място, наречено Град Темза, което се предполага, че е миниатюрна реплика на Лондон.

В Китай има много странни сгради. Като например този брилянт – главната сграда на държавната китайска телевизия. Съществуват сгради във формата на риби и дори една напомняща мобилен телефон.

Към първа част > > >

източник: 9gag.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиЗдравни съветиНовиниАлт. медицинаЛюбопитноВидеоОрганизацииРецептиЛеченияСпортГеографияНаправления в медицината