Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 17 факта, които могат да променят начина по който гледате "Игра на тронове"

17 факта, които могат да променят начина по който гледате "Игра на тронове"

17 факта, които могат да променят начина по който гледате "Игра на тронове"  - изображение

Сериалът "Игра на тронове" продължава да ни шокира със своите сюжетни обрати. Историите зад кулисите също могат да ни изненадат, колкото и самите сюжетни линии.

Представяме ви 17 любопитни факта за сериала, които сме убедени, че още не сте чували. Хвърлете едно око надолу!

Езикът на племето Дотраки е създаден специално за сериала

Дотраки

Искате ли да говорите като Хал Дрого? Лесно е! Езикът на дотраките има речник, който наброява близо 3000 думи и продължава да расте с всеки изминал ден. Той е създаден от Дейвид Дж. Питърсън специално за телевизионния сериал. Популярността на филмовата поредица главоломно увеличава и броя на феновете, които искат да научат този език.

Паят от гълъби от сватбата на Джофри е истински

Джофри

Всички помним пая от гълъби, който бе сервиран на сватбеното тържество на крал Джофри. При заснемането на сцената паят е бил истински. Рецептата за приготвянето му не е измислена от Джордж Р. Мартин. Той я взаимства от автора Giovanni de’ Rosselli (16-ти век).

"Игра на тронове" става учебна дисциплина в Харвард

Игра на Тронове

Тематичен курс, вдъхновен от поредицата, ще проследява и изследва културата и историята на "средновековния свят", който е създаден от Джордж Р. Мартин. Студентите ще изучават средновековната история пречупена през призмата на едно от най-големите телевизионни явления.

Денерис Таргариен – майката на дракони и... охлюви

Денерис

През 2013 г. учени откриват в Южния Атлантически океан изцяло нов вид морски охлюв. Откривателите избират много необичайно име: Tritonia Khaleesi, защото цветът на охлювите им прилича на сребърните къдрици на Денерис Таргариен.

Официален албум, посветен на "Игра на тронове"

официален албум

HBO записа официален албум, който включва рап песни, посветени на хитовата продукция.

HBO продава Железния трон

Джофри

Продуцентите на шоуто продават реплики на железния трон за 30 000 долара. Чудесно! Сега може да се чувствате като истински господари на Седемте кралства.

Мечът на Гандалф е в Железния трон

трон

Реплика на меча на Гандалф от "Властелина на пръстените" и "Хобит" е изкован в Железния трон.

Седемдесет начина за изричане на "Ходор"

Ходор

Крисчън Найрн (Ходор) може и да няма най-сложните реплики в сериала, но това не означава, че му е лесно при изграждане на образа на Ходор. Той постоянно упражнява произношението на "Ходор". Актьорът усвоява близо 70 начина за произнасяне на името на персонажа си, в зависимост от неговото настроение.

Мадона като Халееси

Мадона

Мадона е луд фен на "Игра на тронове", като всички нас. Тя моли продуцентите на сериала да й предоставят известния костюм на Денерис, за да отпразнува еврейския празник Пурим (празник в юдаизма).

Скритите послания в роклята на Санса

Санса

Костюмите и роклите в телевизионния сериал са умело изработени и много точно отговарят на повода, за който те се носят. Например, дрехите на Санса на няколко пъти изпращат много точни съобщения към съюзниците и враговете й. Сватбената й рокля изобразява нейната история – пъстървата и вълкът на колана й означават, че тя е родена в родовете "Старк" и "Тъли". Лъвът, който се намира на гърба на дрехата означава, че тя вече принадлежи на рода "Ланистър".

Питър Воън е бил частично сляп в реалния живот като героя си Емон

Питър Воан

Питър Воън, който играеше слепият майстер Емон към Нощния страж е бил частично сляп в реалния живот. За съжаление, миналата година, актьорът почина на 93-годишна възраст, заобиколен от своето семейство.

Мирцела и Томен са двойка в реалния живот

Мирцела и Томен

Ейми Ричардсън и Дийн - Чарлз Чапман, които играеха децата на Церсей, станаха двойка в реалния живот.

Четири образа изиграни от един актьор

Иън Уайт

Иън Уайт играе цели 4 образа във филмовата поредица: бял бродник, неизвестен великан, Сър Грегор Клигейн и великанът Вун Вун.

Мишел Феърли (Кейтлин Старк) играе майката на Хърмаяни Грейнджър

Мишел Феърли

Мишел Феърли беше много драматична в пресъздаването на силния и горд образ на Кейтлин Старк. Но много малко хора, забелязаха, че тя играе и майката на Хърмаяни в поредицата "Хари Потър".

Визерис Таргариен е потомък на Чарлз Дикенс

Визерис

Актьорът, който играе Визерис- Хари Лойд е пра-пра-пра-правнук на Чарлз Дикенс.

Теон е брат на Лили Алън

Теон

Алфи Алън, който пресъздава образа на Теон Грейджой, е по-голям брат на известната певица Лили Алън. Тя също е поканена да участва в сериала, но отказва да се превъплъти в принцеса Яра Грейджой.

Походът на срама е вдъхновен от реално събитие

Церсей

Много хора смятат, че походът на срама на Церсей Ланистър е унизителен и ужасен. Нейното мъчително публично порицание се базира на реална случка. Джордж Р. Мартин разкрива, че е бил вдъхновен от история в средновековна Британия. Любовница на крал Едуард IV е наказана по този начин, след смъртта на Едуард.

Младият Джордж Р. Мартин изглежда като Джон Сноу

Джон Сноу

Феновете имат много теории относно съдбата на Джон Сноу. Някои от тях се базират на очевидната прилика между Мартин и кралят на Севера. Това означава ли, че няма да убие Джон Сноу?

 източник: brightside.me

 по статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл