Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 17 редки исторически снимки, които ще останат завинаги в историята – част 1

17 редки исторически снимки, които ще останат завинаги в историята – част 1

17  редки исторически снимки, които ще останат завинаги в историята – част 1 - изображение

През последните няколко години в световен мащаб са направени повече снимки, отколкото през миналия век. Естествено, това е вследствие от появата на смартфоните с камера и на новите цифрови устройства на пазара. Независимо от това, фотографите от миналото успяват да заловят много интересни неща.

Представяме ви 17 редки исторически снимки, които ще останат завинаги в историята.

Първата снимка на човек, 1838 г.

снимка

За да бъдем по-точни, това е дагеротипно изображение на булевард „Дьо Тампл“ (Boulevard du Temple) в Париж, направено от прозореца на Луи Дагер ( един от създателите на фотографията) през пролетта на 1838 г. Булевардът е празен, а Дагер успява да улови само чистача на обувки и неговия клиент.

Индийска татуировка на лицето на бяла жена, 1863 г.

жена

Родителите на Олив Оатман са убити през 1859 г., когато е само на 14 години. Момичето е отвлечено от индианци и по-късно е продадена в робство на племето Мохаве. След 5 години, прекарано в племето, младата жена успява да се върне в американското общество. Вероятно членовете на племето не са я третирали като роб, а като част от тях. За това свидетелства татуировката на лицето, която е отличителен белег на племето.

Първата известна снимка на неприличен жест, 1886 г.

снимка

Очевидно бейзболният играч Чарлз Радбърн не харесва фотографа, и без да се замисля показва среден пръст на камерата. Това негово действие остава завинаги в историята като първият неприличен жест, който е фотографиран.

Студенти след снежна битка, 1893 г.

студенти

Така изглеждат студентите от университета в „Принстън“ след игра със снежни топки. Те лесно могат да бъдат сбъркани с войници, които се завръщат от бойното поле или са ухапани от разгневени пчели.

Скулптор и ветеран, 1917 г.

мъж и жена


В началото на XX век пластичната хирургия далеч не е перфектна, но има и алтернатива: маски, които възстановяват засегнатите части на лицето. Един от експертите при вземането на отливки за това изобретение е скулпторът Анна Колман Лад.

мъж

Този метод не може да възстанови напълно лицето на пострадалия, но възвръща желанието за живот и стопира мислите за самоубийство.

Най-високият мъж в историята, 1930 г.

снимка

"Добрият великан", Робърт Уадлоу , и до днес е най-високият човек в световната история. Той е бил висок 272 см и е тежал цели 199 килограма. За съжаление, Робърт живее много кратко и умира през 1940 г., едва на 22 години.

Германски работник отказва да вдигне ръка за нацистки поздрав, 1936 г.

тълпа


Аугуст Ландмесер изразява несъгласието си с политиката на Третия райх. Той отказва да вдигне ръката си за традиционния поздрав, поради което не може да се ожени за Ирма Еклер, еврейка. По-късно жената е изпратена в концентрационен лагер, където е убита, Аугуст е принуден да се включи в наказателен батальон и е убит в Хърватия.

Вижте втората част ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияПсихологияНовиниЗдравни съветиТестовеВидеоРецептиАлт. медицинаНаправления в медицинатаЛюбопитноКомпании и организацииСпортЛичностиОткритияГеография