Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 15 факта от любими филми, които ще ви изненадат

15 факта от любими филми, които ще ви изненадат

15 факта от любими филми, които ще ви изненадат - изображение

Внимателните зрители продължават да откриват скрити детайли във филмите, които някак си остават незабелязани за повечето хора. Например, обръщали ли сте внимание на цветовата гама във филмът "Сам вкъщи"? Знаете ли, че ситкомът "Приятели" и филмът "Спайдърмен" имат нещо общо ?

Ние сме изненадани от въображението на създателите на филми и вниманието на любителите на филми. Обзалагаме се, че след като прочетете тази статия, ще искате да гледате някои от тези филми отново.

  • Има един интересен детайл от филма "Сам вкъщи", който е забелязан от журналиста Клер Рейли. Домът на Маккалистър е прекалено украсен за Коледа. И не само с коледни елхи, играчки, но дори и в интериорния дизайн. Червеното и зеленото доминират в дома, дори по плотовете и шкафовете в кухнята. Стените, саксиите за цветя, мебелите, домашният телефон и дори дрехите на героите са в тези два цвята. Изглежда, че създателите на филма са решили да го направят колкото се може по празнично. Обзалагаме се, че никога преди не сте забелязвали този детайл.
Сам вкъщи
  • Има още една интересна подробност. Помните ли, когато Маккалистър се качиха на самолета и майката на Кевин започна да се тревожи, че са забравили нещо? В този момент господин Маккалистър решава да успокои съпругата си и веднага се съгласява с нея, че е забравил да затвори гаража. По-късно виждаме, че той наистина е забравил да го направи.

Сам вкъщи

  • Помните ли, когато в "Приятели" Моника трябваше да работи в ресторант, където бе задължена да носи фалшиви гърди и перука? Доста забавно и същевременно нелепо. Интересен факт е, че Мери Джейн във филма "Спайдърмен" също работи на това място.

Приятели и Спайдърмен

В последната част на Хари Потър виждаме татуировка на врата на Драко Малфой. Това е номерът, който получава, докато е затворен в Азкабан.

Драко Малфой

  • В един от епизодите на втората част на "Хотел Трансилвания" се появява сватбена снимка на Мейвис и Джонатан. Но в негя има само силует на Мейвис, тъй като тя е вампир.

 Хотел Трансилвания

Създателите на филма La La Land  работят усилено, за да направят първата сцена - блокирана голяма магистрала, която да събере огромен екип от танцьори и дубльори. Ако погледнете по-отблизо, ще видите, че покривите и други детайли на някои автомобили са изкривени поради многобройни репетиции и заснемане на сцените.

Ла Ла ленд

  • Във филма "Черната пантера" силуетът на една от страните на кораба е много подобна на маската,която главният герой носи. 
  • Последната сцена от филма "Убийство на Ориент Експрес" е препратка към картината на Леонардо да Винчи - "Тайната вечеря". Между другото, героинята на Мишел Пфайфър седи на мястото на Христос - тя е причината да се появят и всички останали герои.

Убийство в Ориент Експрес

  • В "Междузвездни войни: Последните джедаи", 2017 г., под ръкава на мантията на Люк Скайуокър може да видите следа от изстрел. Той я получава във филма " Междузвездни войни: Епизод VI - Завръщането на джедаите " от 1983 година.
Междузвездни войни
  • Докато изпълнява ролята си в "Кръстникът", актьорът Марлон Брандо отказва да научи репликите си. По онова време неговото поведение е доста своеволно и неприятно. Брандо получава "Оскар" за работата си, но дори не се появява на церемонията по награждаването. Вместо това индийско момиче (което по-късно се оказва актриса) се качи на сцената, обвини Холивуд за лошо отношение към индийците и отказа престижната награда от името на Брандо.
  • Ако погледнете по-отблизо, ще видите, че във филма "Титаник" не излиза дим от четвъртата тръба на кораба. Джеймс Камерън го прави умишлено - както се оказва, тръбата има само декоративна функция - на оригиналния "Титаник"  наистина няма дим, който да излиза от нея.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияРецептиЛюбопитноИсторияНовиниСоциални грижиСпорт