Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 15 факта за Китай, които никога не сте чували преди. Ще ви шокират!

15 факта за Китай, които никога не сте чували преди. Ще ви шокират!

15 факта за Китай, които никога не сте чували преди. Ще ви шокират! - изображение

Китай е една от най-населените държави на Земята. Нейната история датира от неолита. Богатата култура на държавата е невероятна и скандална. Време е да разберете някои от тези факти за живота в Китай!

1. В Донгянг, Китай, всяка пролет яйца, варени в урината на млади момчета се продават като деликатес.

Наричани "яйцата на девствениците", те са деликатес за хората от града. Твърди се, че имат няколко положителни ефекти върху здравето на хората, като пречистване на кръвта и осигуряване на енергия.

2. Дишането на въздуха в Пекин има същия ефект върху здравето на човек, като пушенето на 21 цигари на ден.

Въздухът в Пекин е толкова замърсен и токсичен, че т.нар. верижен пушач е с по-малък риск от развитие на респираторни заболявания от хората, живеещи в столицата на Китай – това е и причината, поради която те са силно призовавани да носят хирургически маски по всяко време. Всъщност, страната е толкова замърсена, че това се вижда във въздуха й от космоса, имайки предвид, че Великата стена не може да бъде видяна от там.

3. Компании в Китай са хванати да произвеждат тофу в "олио от водоносни тръби" и мариноват месо в козя урина.

"Олио от водоносни тръби" е термин, който се използва за олио за готвене, което е рециклирано от отпадъчно масло, събрано от канализационни мрежи, канализационни кладенци и мазнини; Няколко китайски производители на храни и ресторанти са заловени да използват това масло, за да готвят храната си.

Някои предприятия също са хванати да мариноват месо от патица в козя или овча урина.

4. Най-дългото задръстване в историята принадлежи на Китай. То трае 12 дни и се простира на 100 км.

Най-дългото задръстване в историята, простиращо се на 100 км, се разиграва с пекинските покрайнини. По време на задръстването превозните средства се предвижват на по-малко от 2 км. в рамките на един ден; Шофьорите са забелязани да играят карти и да спят на асфалта.

5. Шипчетата, които виждате на снимката, се поставят точно под брадичката на всеки войник в китайската армия по време на тренировка, така че тя остане да изправена, а той да не заспи от изтощение.

6. Жените, които остават неомъжени в края на 20-те си години в Китай, се наричат Sheng nu, буквално "останали жени".

Въпреки че терминът произхожда и се използва най-широко в Китай, той се разпространява като нарицателно за неомъжените жени в края на 20-те им години и в останалата част на Азия и Северна Америка.

7. "Култ" разклонение на християнството в Китай вярва, че Исус все още е жив и живее в Китай като китайка.

Наричана още "Църквата на Всемогъщия Бог", тази секта проповядва, че "вторият Христос" е жена, която нарича себе си "Всемогъщият Бог". Тази група е сочена за култ, а доста често и за терористична организация.

8. Над 35 милиона души в Китай все още живеят в пещери.

Много хора в Китай, особено в покрайнините, живеят в пещери, повечето от които са концентрирани в провинция Шанси. Тези пещери се наричат yaodong на китайски, и повечето от тях имат дълга сводеста стая с полукръгъл вход, издълбан встрани от планината. Въпреки че животът в пещери може да изглежда примитивен, някои от тези пещери могат да осигурят много луксозен живот.

9. Всички панди в света идват от Китай.

Китай осигурява панди на други страни като знак на добра воля още от Студената война - традиция, която е все още жива. Всяка новородена панда се връща обратно в Китай съгласно споразумението, за да помогне за разширяването на генния си резерв; Тези бебета панди се доставят с помощта на FedEx.

10. Повечето китайци смятат сиренето за варварско и никога не са го вкусвали.

Млечните продукти се свързват с номадските народи, които живеят в покрайнините на Китай и се считат за варварски. Ето защо много китайци избягват напълно млечните продукти. Потреблението им се е увеличило през последните няколко години; Въпреки това сиренето все още не присъства на трапезата, може би поради силната си миризма.

11. Китай разполага с роботизирани WALL-E ресторанти, като един от тях - разположен в провинция Анхуей - разполага с около 30 WALL-E роботчета, които се грижат за поръчките, готвенето, печенето и доставката на храна.

Тези роботи, които струват приблизително 10 000 долара, главно приветстват клиентите и им доставят храната. Те също се грижат за готвенето и печивата в ресторанта - който, между другото, е неоторизиран.

12. Китайците често боядисват своите домашни любимци, така че да наподобяват на други диви животни.

Например, златният ретривър, боядисан в оранжево и черно, за да прилича на тигър по-горе. Друг пример са кучета, чиято козина е боядисана, за да изглеждат като панди. Може би тези екстравагантни решения имат нещо общо с внушителните суми, които се изразходват за домашни любимци в Китай. Средствата, които китаецът харчи за тази цел се увеличават с близо 500% между 1999 и 2008 г.

13. Всеки ден в провинция Гуандун се консумират около 10 000 котки.

Тази точка може да ви се стори изключително жестока и трудна за прочитане. Моля, ако имате прекалено образно мислене, пропуснете редовете по-долу!

Става дума за нещо като постоянно повторение на фестивала "Yulin dog-mean" (на който се консумира кучешко месо), но с котки: всеки ден над 10 000 котки биват изяждани в провинция Гуандун, което вбесява активисти и води до няколко протеста. Котките се държат в ужасни условия, биват одирани и готвени живи.

14. Богатите и заможни китайци, осъдени на затвор, наемат двойници, които да заемат мястото им и да излежават присъдата.

Ако сте богати, можете да си купите всичко, което желаете. В Китай тази привилегия се разпростира и до присъдите за лишаване от свобода: богатите и могъщи хора в страната са известни с това, че наемат "двойници", които да служат в затвора. Всъщност това е толкова обичайно, че китайците дори имат фраза: ding zui, буквално "заместващ престъпник".

15. 20 милиона дървета се изсичат всяка година, за да послужат за производството на 80 милиарда чифта еднократни пръчици за хранене (за една година).

Тези пръчици могат да покрият площад "Тянанмън" в Пекин, който е един от най-големите площади в света, 360 пъти! Може би заради това горската покривка на Китай е една от най-ниските сред всички страни на 20,36%.

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАлт. медицинаИсторияСнимкиЗдравни съветиНовиниОрганизацииЛюбопитноВидеоРецептиЛеченияСпортГеографияНаправления в медицината