Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум 14 случая, при които принцеса Даяна заобикаля кралския протокол - част 2

14 случая, при които принцеса Даяна заобикаля кралския протокол - част 2

14 случая, при които принцеса Даяна заобикаля кралския протокол - част 2 - изображение

Тя бе модна икона

Даяна


През 1994 г. Даяна вече не е срамежлива. Докато тече документален филм за изневярата на принц Чарлз, тя е специален гост на благотворителна вечеря в галерия „Серпентин“, облечена в черна мини рокля. На следващия ден, първите страници на вестниците публикуват нейна снимка с коментари, относно облеклото й.

Прави доста смели решения относно външния си вид

Даяна


През 1985 година модната икона се появява в Мелбърн, Австралия. За тази нейна поява тя залага на стилна рокля, съчетана с изумрудено-диамантена огърлица. Вместо да носи огърлицата на врата си (сватбен подарък от кралицата) тя я носи като тиара. Как ли се е почувствала кралицата след като е видяла това?

Можем само да гадаем.

Говори свободно по медиите и е откровена с журналистите

Даяна

През 1995 година Даяна дава интервю пред Мартин Бешир от ВВС, в което разкрива много от тайните на кралското семейство. Приближени до кралския двор твърдят, по-късно, че тя се чувства виновна и изпитва съжаление заради постъпката си. Това е първото й самостоятелно интервю, което се гледа от повече от 21,5 милиона души само в Обединеното кралство.

Признава цялата истина за брака си

кралското семейство


В интервю за ВВС тя говори без цензура за връзката на Чарлз и Камила Паркър-Боулс: „Женският инстинкт е нещо много силно. Естествено научих за това от хора, които знаеха и ги беше грижа за нашия брак…В този брах бяхме трима, което го правеше малко пренаселено“. Принцесата потвърди и за аферата си с Джеймс Хюит: „…Да, аз го обожавах. Да, аз бях влюбена в него, но бях подведена и много разочарована“. Това интервю се оказва повратно, защото само месец след него прессекретарят на Даяна подава оставка, а кралицата изпраща писмо до двойката, в което ги призова да се разведат възможно най-скоро.

Говори открито за психичните заболявания и хранителното разстройство

Даяна


Принцесата говори искрено за нейната борба с булимията, причинена от стреса покрай брака.„Това е като тайна болест…Можете да си го причините заради ниско самочувствие, когато не се оценявате достатъчно и мислите, че не струвате нищо..Това е един повтарящ се модел, който е много разрушителен за личността.“ Нейната изповед е една от причините синовете и снаха и, да са отдадени на работата, свързана с психичното здраве.

Наслаждава се на живота като необвързана жена

забава


След развода си с Чарлз, Даяна отказва да се скрие от „светлината на прожекторите“. Тя се среща с богати и различни мъже – включително Доди Ал Файед. Заедно с принц Уилям са били на почивка с богатия наследник в Сен Тропе, през лятото на 1997 г., малко преди Даяна и Доди да бъдат убити в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август.

Не се притеснява „да си изцапа ръцете“

Даяна


Даяна остава в историята като човек със силно състрадателна душа ( качество, което тя предава и на нейните синове). Няма други кралски особи, които да подкрепят различни различни благотворителни каузи. Тя рискува живота си като преминава през частично почистени от мини поле в Ангола, за да насочи вниманието към противопехотните мини. Ръкува се с ХИВ-позитивен пациент и посещава сираци, болни от СПИН в Бразилия, през април 1987 г., когато заболяването е все още много непознато и е тема табу. „ХИВ не прави хората опасни“, заявява принцесата, „Така че можете да им стиснете ръцете и да им дадете прегръдка. Господ знае, че те се нуждаят от нея“.

източник: cosmopolitan.com 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки