Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 14 неща, които ще видим във всеки холивудски филм на ужасите - част 1

14 неща, които ще видим във всеки холивудски филм на ужасите - част 1

14 неща, които ще видим във всеки холивудски филм на ужасите - част 1 - изображение

Искате ли да се пробвате в създаването на филм на ужасите? Вижте тези стъпки, които да му придадат холивудска атмосфера и добър успех.

Ето и 14 съвета за заснемане на страшен филм, който никой няма да може да различи от холивудските.

Първо имате нужда от главен герой, който е депресиран, меланхоличен и има психологически проблеми.

Той може да има проблемен брак. Би могъл да е разведен или пред развод. Може да е загубил детето си или отчаяно да иска деца, но да не може да има такива. Друг вариант е да е травматизиран от минали събития.

Мястото... трябва да е в планината или в отдалечена гора. Важното е да е по средата на нищото и далече от цивилизацията.

Изберете къща, която е твърде голяма - с много стаи, слабо осветление. Да има влага и да е украсена с много прозорци. Депресираният/те персонаж/и се нанася/т на това място. Най-добре е да има таванско помещение или мазе. Не забравяйте - много прозорци, прозорци навсякъде, дори на вратите!

Разтревожените герои, които идват тук, за да избягат от проблемите си, веднага ще започнат да преживяват странни неща.

Чуват гласове от нищото, виждат сенки, докато пускат пералня в мазето ... Но надграждането трябва да е бавно, така че не изкарвайте тежката артилерия веднага.

Най-добре би било да вкарате и странно дете в сюжета.

Това психо-дете ще си говори само често, ще споменава страховити въображаеми приятели, ще повтаря едни и същи абсурдни детски рими отново и отново, и ще рисува ужасяващи картини.

Сега имаме нужда от страничен герой, който никога не вярва в това, което главният герой казва и репрезентира "логиката".

Той или тя никога няма да взема героя сериозно и винаги ще се опитва да обясни паранормалните преживявания с някаква наука или логика. От време на време дори ще подхвърля: "Днес пи ли си хапчетата?" И ще третира главния герой като душевно болен пациент. Такъв персонаж обикновено умира рано. Убийте го рано и поддържайте традицията жива.

Ключът е в мистерията!

Използвайте мистериозни елементи като снимки, странни марки, записи, касети и т.н., които да намерят на тавана и дайте улики за къщата. Не давайте отговори на въпросите до самия край, така че публиката да продължава да гледа.

Повече от половината действие се развива през нощта. Останалата част на слабо осветление, като това в онези сиви дни.

И дума да не става за слънце в някой кадър!

От хилядите прозорци главният герой ще вижда сенки.

Силует, който винаги наблюдава къщата отвън, би бил много подходящ. Разбира се, главният герой ще бъде единственият човек, който го вижда.

Вижте и станалите 7 стъпки по заснемане на холивудския ви филм на ужасите!

Източник: onedio.co

Снимка: bloodygoodhorror.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСпортРецептиОбразованиеБотаника