Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 13 класически черти на скучните хора – част 1

13 класически черти на скучните хора – част 1

13 класически черти на скучните хора – част 1 - изображение

Ще започнем с добрата новина: абсолютно всеки има способността да бъде интересен. А сега и лошата новина: в определен момент ще се озовете в неловка ситуация, при която вие и човекът, с когото разговаряте, няма какво да си кажете. Да, това може да означава, че сте преминали към отбора на скучните хора. Но все пак е хубаво да проверите.

Представяме ви 13 класически черти на скучните хора, които ще ви дадат отговор на въпроса какво прави един човек скучен?

Провеждат небалансирани разговори

мъж на въже

Те не обичат да говорят, а само да слушат. Освен това могат и да говорят, но не и да слушат какво им казват околните. С една дума няма никакъв баланс между говорене и слушане.

Не могат да разберат дали другите са ангажирани в разговор

Скучни сте и това е факт. Тогава вероятно ви липсва разбирането за езика на тялото на другия човек. Чудите се защо другите са отегчени от разговорите си с вас?

Това се дължи на непрекъснатото пренебрегване на сигналите и езика на тялото, които казват (най-вероятно несилно): "Изобщо не ме интересува какво казвате, но кимвам на всеки няколко секунди, просто защото трябва да съм учтив."

Не могат да накарат другите да се засмеят

Хуморът показва "когнитивна гъвкавост" – способността да оценявате идея или събитие от различни гледни точки. Ако изпаднете в неудобна за вас ситуация, качеството да се надсмивате, ако сте сгрешили, е ценно. Редица скучни хора не притежават това – те или се оправдават или се притесняват.

Винаги правят едно и също

Живот лишен от разнообразие. Така могат да се опишат скучните хора, които се чувстват добре по-този начин. Но е истинско предизвикателство, ако сте във връзка с подобен тип личност.

Нямат собствено мнение

Скучните хора заемат позицията на по-активните в дадена среда – съгласяват се на момента, но всъщност продължават да вярват в остарелите си разбирания по конкретни въпроси.


Не могат да разкажат нито една история или да кажат нещо ново

жена и деца

По-привлекателни за жените са мъже, които могат да разказват истории. И не само. Човек принципно е скучен, когато не може да ви научи или покаже нещо ново. Редица изследвания показват, че по привлекателни за жените са мъжете, които умеят да разказват истории. Е, скучните хора не са от тях.

Вижте втора част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: uk.businessinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияСоциални грижиСнимки