Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум 13 известни личности, които решават да оставят децата си без наследство – част 2

13 известни личности, които решават да оставят децата си без наследство – част 2

13 известни личности, които решават да оставят децата си без наследство – част 2 - изображение

Много често завиждаме на децата на знаменитостите, защото те получават славата и богатството на известните си родители още от раждането. Е, оказва се, че не всички родители искат да завещаят парите на техните наследници. Стинг, Бил Гейтс, Джордж Лукас и много други звезди вече обявиха, че цялото им богатство ще отиде за благотворителност. Но защо знаменитостите и милионерите вземат подобни решения?

Джийн Симънс

Джийн Симънс

Легендарният басист на групата "KISS" също решава да дари богатството си за благотворителност, като почти всички 300 милиона долара, които музикантът е спечелил, ще бъдат прехвърлени на организации с нестопанска цел. Симънс казва, че това решение ще помогне на децата му да се научат да бъдат самостоятелни и независими. Децата му Ник и Софи ще получават годишна издръжка, която ще изразходват за лични цели.

Аштън Кътчър и Мила Кунис

Аштън Кътчър и Мила Кунис

Аштън Кътчър и Мила Кунис заявиха, че наследството и постоянната издръжка демотивират децата и ги лишават от изобретателност при създаването на собствен бизнес. Ето защо парите на тази известна двойка ще бъдат използвани за благотворителност след смъртта им. Аштън обаче казва, че ако децата му създадат истински бизнес план, той е готов да стане инвеститор.

Стинг

Стинг

Стинг, успява да постигне всичко сам и иска да научи децата си да се борят сами, за да успяват в живота. Също така, певецът заявява, че няма да остави потомството си без пари, защото ще се погрижи да ги похарчи всичките преди това. Стинг има повече от 100 души на заплата и твърди, че има задължение към тях.

Джаки Чан

Джаки Чан

Децата на Джаки Чан, както законни, така и извънбрачни, няма да получат наследство от баща си. Чан отдавна не поддържа връзка с извънбрачната си дъщеря, но решението му бе голяма изненада за сина му Джейси Чан. Първоначално актьорът планира да раздаде само половината от парите си за благотворителност, но през 2012 г. той променя мнението си и решава да дари всичките си пари. Обяснението му беше съвсем просто - ако Джейси смята, че си заслужава тези пари, той ще може сам да ги спечели.

Пиер Омидияр

Пиер Омидияр

Създателят на eBay, е спечелил 8,1 милиарда долара и според бизнесмена това е повече, отколкото семейството му някога ще се нуждае. Също така, Пиер смята, че парите не трябва да се дават даром - те трябва да се заслужат след усилен труд. В неговия случай парите отиват за полза на обществото.

Джордж Лукас

Джордж Лукас

 След създаването на "Междузвездни войни" Джордж Лукас никога не е имал финансови проблеми, но той няма да завещае парите си на 4-те си деца. Той се присъединява към "The Giving Pledge" и дарява 4,5 млрд. долара, които получава от продажбата на права за "Междузвездни войни", за развитието на образованието. Лукас обещава да даде цялото си богатство в полза на обществото след неговата смърт.

Гордън Рамзи

Гордън Рамзи

Гордън Рамзи и съпругата му учат децата си, че парите не са най-важното нещо в живота на един човек и никой не трябва да посвещава целия си живот, като се стреми към тях. Гордън дори споделя, че когато пътуват със самолет, децата им пътуват в икономическа класа, за разлика от родителите им, които пътуват в първа класа. Г-н и г-жа Рамзи вземат решение напълно да защитят децата си от вредното влияние на големите пари и изцяло ги лишиха от наследство.

 

Вижте първа част от статията ТУК

Редактор: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлРецептиСпортЛюбопитно