Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум 13 известни личности, които решават да оставят децата си без наследство – част 1

13 известни личности, които решават да оставят децата си без наследство – част 1

13 известни личности, които решават да оставят децата си без наследство – част 1 - изображение

Много често завиждаме на децата на знаменитостите, защото те получават славата и богатството на известните си родители още от раждането. Е, оказва се, че не всички родители искат да завещаят парите на техните наследници. Стинг, Бил Гейтс, Джордж Лукас и много други звезди вече обявиха, че цялото им богатство ще отиде за благотворителност. Но защо знаменитостите и милионерите вземат подобни решения?

Барън Хилтън

 Барън Хилтън

Барон Хилтън, собственикът на известната хотелска верига "Хилтън" ще дари 97% от своето състояние на Благотворителния фонд на името на Конрад Хилтън. Това решение е взето отчасти заради непристойното поведение на неговата дъщеря Парис, която през годините се слави с лоша репутация и компрометира семейството. Парис обаче развива доста добър бизнес и печели доста, но пък богатството на Барън възлиза на 47 милиарда долара. Лошо момиче!

Бил Гейтс

Бил Гейтс

Бил Гейтс последва примера на Уорън Бъфет и двамата са сред създателите на The Giving Pledge – споразумение между милионери и милиардери.

Всички членове декларират, че ще дадат голяма част от приходите си за благотворителност. След смъртта на Бил Гейтс децата му няма да наследят 90-те милиарда, които притежава техният баща.

Според основателя на Microsoft, децата трябва да работят и да разберат колко е важен труда.

Майкъл Блумбърг

Майкъл Блумбърг

Милиардерът Майкъл Блумбърг, който е бивш кмет на Ню Йорк също е част от проекта The Giving Pledge. Към днешна дата той е дарил около 34 милиарда долара на различни организации в сферата на здравеопазването, образованието, науката и други. Той обяснява решението си много просто - най-доброто, което може да даде на децата си, е по-добър свят за тях и техните деца.

Тед Търнър

Тед Търнър

Основателят на CNN, Тед Търнър, създава фондация "Търнър" през 1990 г., която помага за решаването на екологични проблеми в целия свят. Търнър, който има 2 милиарда долара, се шегува, че е под линията на бедност, тъй като всичко, което спечели дава за благотворителност. Децата на Търнър споделят филантропните възгледи на баща си и също работят за семейната фондация.

Елтън Джон

Елтън Джон

Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш ще лишат синовете си от наследство. Музикантът и неговият съпруг ще дадат 53 милиарда британски лири за благотворителност, обяснявайки го с желанието да научат децата си на уважение, упорита работа и да ценят стойността на един долар. "Не трябва да давате на децата си всичко поднесено на тепсия - това ще разруши живота им", обяснява сър Елтън Джон.

Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг и съпругата му редовно спонсорират проекти в сферата на здравеопазването, развитието на образованието и решаването на социални проблеми. Около 99% от общите им средства, които възлизат на 63,5 млрд. долара, ще дарят за благотворителни цели, а останалата част от парите ще бъдат наследени от децата им.

Вижте втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиСпортЛюбопитно