Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 12 трика, с които да превърнете снимките си в истински шедьовър – част 2

12 трика, с които да превърнете снимките си в истински шедьовър – част 2

12 трика, с които да превърнете снимките си в истински шедьовър – част 2 - изображение

Обичате да се снимате и да позирате, но не сте сигурни дали го правите добре? С тази статия решихме да ви покажем някои прости правила, които ще ви помогнат да работите с камерата като професионалисти. Единственото, от което имате нужда е малко сръчност и търпение. 

Все пак не прекалявайте със светлината

Слънчево селфи

Твърде ярката светлина може да има негативно въздействие върху снимките ви. Фотографирането при силна дневна светлина е трудно дори за опитните фотографи: много е вероятно да изглеждате заспали. Ето защо е добре при да избягвате това време на денонощието – потърсете омайващата сутрешна светлина или тази в по-късните часове на деня.

Нещата могат да се объркат с HDR

Снимка на жена

Преди време HDR беше много популярен в Инстаграм и някои приложения за редактиране на снимки все още предлагат филтри с този ефект. Въпреки това, качеството на снимките с HDR изглежда твърде изкуствено. Ограничете употребата на HDR, ако предпочитате естествената красота.

Изчакайте подходящия момент

Снимка на жена

Способността да сте търпеливи трябва да е правопропорционална на педантичността ви. Ако предпочитате  истински елегантна снимка е много по-добре да изчакате правилния момент, вместо да отстраните ненужните елементи или хора с Photoshop по-късно. Търпението ви ще бъде възнаградено. 

Намерете правилния селфи ъгъл

Селфи снимки

Много фотографи вярват, че всеки човек има индивидуална "най-добра" страна на лицето си, която трябва да използва при всичките си снимки. Подобна теза е частично вярна, но не се ли страхувате, че ще препълните акаунта си в социалната медия с еднакви снимки? По-добре мислете творчески и не спирайте да търсите нови, необичайни положения, в които все още изглеждате чудесно. 

Например, може да легнете по гръб и да се снимате отгоре. Същият трик с камерата, но позиционирана отгоре надолу, рядко работи.

Не се страхувайте да се изцапате

Фотографиране

Може би искате да направите макро снимка и да поберете в нея цяла сграда? Не се притеснявайте да паднете на колене, да лежите на тревата или да се озовете в друга изкривена поза. Първо, наистина ли толкова много ви интересува мнението на непознатите хора, които може да ви видят? И второ, една добра снимка си струва усилията. 

Всяка снимка има перфектен ъгъл

Снимка в оранжерия

Да се направи добра снимка в цял ръст не е толкова лесно колкото изглежда. Ако планирате да позирате по този начин, уверете се , че фотографът снижава малко камерата , така че да изглеждате по-висока/а, отколкото сте. Този трик работи по-ефективно за по-слабите модели.

Що се отнася до "седналите снимки", принципът е по-различен. При странично направена снимка е много вероятно да изглеждате "плоски".

Снимка на пейка

Ако положението на камерата е твърде ниско снимката се изкривява (освен това тук кракът е поставен точно пред снимката, което не е добра композиция). Резултатът ще е много по-добър, ако фотографията е направена от високо: така пропорциите са добри и има място за красивото обкръжение. 

Вижте първата част на статията ТУК.

Редактор: Наталия Тотева

Източници: brightside.me, unsplash.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпортЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияНовини