Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 12 трика, с които да превърнете снимките си в истински шедьовър – част 1

12 трика, с които да превърнете снимките си в истински шедьовър – част 1

12 трика, с които да превърнете снимките си в истински шедьовър – част 1 - изображение

Обичате да се снимате и да позирате, но не сте сигурни дали го правите добре? С тази статия решихме да ви покажем някои прости правила, които ще ви помогнат да работите с камерата като професионалисти. Единственото, от което имате нужда е малко сръчност и търпение. 

Обърнете внимание на фона

Селфи

Понякога дори добрата снимка може да се развали от странния стълб, който "расте" над главата ви. Малките подробности рядко се забелязват на пръв поглед, но щом веднъж ги видите развалят цялостната концепция на снимката. Възможно е да откриете подходящия фон на най-неочакваните места. Например, една от страните на някоя сграда, която има специфична текстура или вход, който изглежда особено интересно, щом го приближите.

Снимка на жена

Продължавайте да изследвате пространството около себе си и се подгответе за многобройните въпроси от типа на "Къде успя да намериш този страхотен фон?"

Внимавайте с близкия план

Селфи

Истината е, че близкият план променя геометрията на снимката и тенденциозно изкривява формата на лицето ви. Хамстеровидното лице не е нещо, което търсите при една хубава снимка. Поставете камерата малко по-далеч и скоро ще се радвате на невероятни резултати.  

Експериментирайте с ъглите на камерата

Снимка с въртележка

Нека сравним тези снимки: виждаме една красива въртележка и дори още по-красив модел. Как можем да ги комбинираме? Единият вариант е просто да застанете до въртележката и да си направите обикновена снимка, а другия да изберете селфи с необичаен ъгъл на камерата. С интересния ъгъл получавате сладка и игрива снимка – не се страхувайте да експериментирате. 

Не позиционирайте обектите централно

Сграда

Ако фотографирате единичен обект не го поставяйте в центъра на снимката. Не забравяйте за правилото на третините (The rule of thirds), според което снимката е разделена на три равни части, като три хоризонтални и три вертикални линия я разделят на девет други. Обектът, който искате да снимате, трябва се намира в точките на пресичане на линиите.

Красотата е навсякъде около вас

Снимки

Кому е нужно да се ограничавате изцяло до селфита? Понякога дори случайна снимка може да се превърне в истински шедьовър. Не се опитвайте да прецизирате всеки дребен детайл – изследвайте света с любопитството на дете и ще откриете много неща, които си струва да бъдат уловени във фотография. 

Нека светлината работи за вас

Селфи

Добрата светлина е основният компонент на всяка хубава снимка. Разликата между тези снимки е само една стъпка, но резултатът определено се забелязва. Моделът успява да улови меката светлина в снимката в дясно. Фонът е по-прикрит, като ненужните подробности са незабележими. Подходящата за вас светлина може да откриете и с минимално преместване на камерата.

Вижте втората част на статията ТУК.

Редактор: Наталия Тотева

Източници: brightside.me, unsplash.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпортЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияНовини