Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец 12-те най-типични черти на всички котки

12-те най-типични черти на всички котки

12-те най-типични черти на всички котки - изображение

Навиците и чертите, които ви предстои да прочетете, разбира се не са характерни за всички котки, но със сигурност в повечето ще припознаете своята котка. Всяка котка е уникално по рода си същество, което може да е както най-голямата ви радост, така и дяволско изчадие.

Да спи в скута ви

Повечето, но не всички котки, имат този навик. Обикновено те започват да го правят още като малки сладки котенца. Но колкото по-големи стават, закономерно стават и по-тежки. Други котки не обичат да лежат в скута на своите собственици и дори могат да покажат нокти, ако се опитате да ги принудите да го направят.

Хапят и драскат

Всички котки имат остри зъби и нокти. Някои никога не ги използват срещу хора. Други… понякога по време на игра стават прекалено емоционални и могат да ви оставят някой и друг белег.

Слаб стомах

Много породисти котки като сиамките повръщат често. Други като уличните и селските котки никога няма да ви изцапат килима.

Обичат да си "говорят" с вас

Всички котки мяукат. Някои от тях обаче го правят по-често или по-силно. Сиамките например имат много силни гласове /под "силни" разбирайте "дразнещи"/.

коте

Драскане с нокти по тапетите и мебелите

Обикновено дори да сте й предоставили специално пънче за острене на нокти, котката ви все пак ще се изкушава да надере дивана или някоя табуретка. Колкото до тапетите – те използват само онази част от тях, която се намира ниско до пода. Поне в повечето случаи.

Лежане на нетипични места

Повечето котки обичат да лежат на току що сгънатите дрехи от простора, или в коша с мръсното пране… или върху някой рафт, или клавиатурата ви. Това зависи от личните предпочитания на котката ви.

Да извършва физиологичните си нужди в обувките ви

Обикновено това се случва, когато котешката тоалетна е прекалено мръсна за изисканите нужди на вашата котка. Но понякога те го правят просто, за да ви напомнят кой е шефът в къщата.

Да ви носят мъртви мишки

Учените смятат, че по-този начин котките изразяват своята привързаност към вас – трябва да приемате мъртвите животни като скъп подарък… само че подаръкът може да се окаже върху гърдите ви, когато се събудите някоя сутрин.

котка

Котешки играчки, разхвърляни из цялата къща

Някои котки не обичат играчките, които сте им купили от специализираните за тази цел магазини. Но независимо дали си играят със специално купени за тях механични мишки или просто с любимия ви химикал, те обикновено са разхвърляни из целия ви дом и можете да ги намерите на наистина неочаквани места.

Всички котки си пазят територията

Повечето котки имат силно развито чувство за собственост, не само чисто териториално, но и към определени вещи или в частност вас самите.

Нерешителност

Случвало ли ви се е котката ви да мяука пред вратата така сякаш иска да излезе, а когато й отворите да стои и да не тръгва да излиза. Затваряте вратата и тя пак започва да мяука… Съществува вероятност да го правят само, за да ви дразнят.

Избирателен слух

Колкото пъти да й кажете да се махне от току що изгладените ви панталони, котката ви няма да го вземе под внимание. Но в момента, в който чуе отварянето на консерва… и след 2 секунди е при вас.

източник: thebestcatpage.com

снимки: rd.com; youtube.com; catfood.allthecats.info

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноАнкетиИсторияАлт. медицинаНовини