Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 12 лесни трика, за да изглеждате перфектно на снимки

12 лесни трика, за да изглеждате перфектно на снимки

12  лесни трика, за да изглеждате перфектно на снимки - изображение

Стремите се да изглеждате уверени и красиви, когато се снимате, но често не знаете как да позирате?Неправилната поза и грешният ъгъл губят възможността за страхотни кадри.

Представяме ви 12 прости пози, които ще ви гарантират да изглеждате перфектно на снимките. Тези трикове ще подчертаят извивките на тялото ви и ще скрият малките недостатъци.


№ 1

поза 1

Това е една от най-лесните и полезни пози, с която ще изглеждате елегантни и ослепителни! Поставете едната си ръка на ханша, а другата - на талията. По този начин има пространство между ръцете и торса заради разстоянието между тях. Така ръцете ви изглеждат по-фини.


№ 2

поза 2


Тази поза наподобява първата, но тук едната ръка е отпусната до тялото. Гледайте право към обектива и нека тялото ви да е леко наклонено в посока на отпуснатата ръка.


№ 3

поза 3


Ако покрай вас има ограда, или маса, можете просто да се облегнете на тях. Ръцете ви трябва да са отстрани на тялото, а тежестта да пада върху тях. Уверете се, че раменете ви не са твърде повдигнати - това може да доведе до скъсяване на врата ви.


№ 4

поза 4


Не е наложително винаги да правите нещо конкретно с ръцете или краката си. Понякога е достатъчно само да ги сложите в естествена, отпусната и спокойна позиция. Можете да поставите ръце в скута или върху единия крак. Запомнете, че тялото ви изглежда добре, ако в посочената поза изнесете теглото си на една страна.

№ 5

поза 5


Можете също така да се опрете на лактите. В този случай е по-добре снимката да е направена странично. Тази поза ще подчертае контурите на тялото ви, а ръцете ви ще изпъкнат. Тази поза е подходяща, както за външни, така и за вътрешни снимки.


№ 6

поза 6

Простите пози са едни от най-успешните. Изнесете теглото си на една страна и леко наклонете кръста, докато сте се облегнала на парапета. По този начин вашият силует ще наподобява формата на буквата S.


№ 7

поза 7


Това е перфектната поза за портретна снимка. Свийте ръцете си в лактите и ги поставете на повдигната повърхност. Леко наклонете главата си на една страна.


№ 8

поза 8


Всички линии в снимките ще привлекат вниманието на зрителите към най-важната част - вие! Можете да се облегнете на някакъв предмет, както е обозначено на снимката, но не отпускайте цялото си тегло върху него. Тази поза е идеална и за портретна снимка.


№ 9

поза 9

Ако не знаете какво да правите с ръцете си, не се безпокойте! Просто ги поставете зад гърба си или ги сложете в джобовете. Това е уникална, но много лесна за изпълнение поза. Много е важно да проверите джобовете си. В тях не трябва да има нищо друго( освен ръцете ви), иначе ще се издуят и на снимката ще се вижда лека издутина.

№ 10

поза 10

Това е най-простата поза за портретна фотография! Снимката, направена от този ъгъл, ще направи лицето ви по-слабо. Важно е да изправите рамене и да повдигнете брадичка.


№ 11

зона 10


Това е друга поза, която е подходяща за портрети. Поставете ръцете си на стената и леко се отпуснете върху тях. По този начин ръцете ви ще бъдат в кадър, но фокусът ще е върху лицето ви.


№ 12

поза 12

Обикновено се смята, че кръстосването на ръцете и краката е защитна и затворена поза, която издига бариера между теб и околните. Все пак си струва да опитате този трик във фотографиите. Тази поза ще изправи раменете ви и ще издължи врата. По-важното е, че ще ви накара да изглеждате супер уверени!

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиПсихологияЛюбопитноИсторияНовини