Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби 12-годишно момче построи училище, за да обучава бездомни

12-годишно момче построи училище, за да обучава бездомни

12-годишно момче построи училище, за да обучава бездомни - изображение

Добрите действия, колкото и малки да са те, служат, за да направят този свят по-добро място. Ето защо днес искаме да споделим история  за доброто дело на едно 12-годишно дете.

Никанор Куинтерос е като всяко момче на неговата възраст. Живее с баба си Рамона, ходи на училище и обича да яде мляко и бисквити. Той нямаше да се различава от останалите с изключение на едно: Никанор управлява училище, което той основава, за да помага на другите деца в обучението им. Тази инициатива съществува от 4 години.

Когато момчето навършва 9 години, той пита баба си дали може да построи училище до къщата им. Някои деца в неговия квартал не могат да се обучават, тъй като не разполагат с достатъчно средства, а някои дори бяха бездомни. Бабата на Никанор с радост одобри идеята и заедно започват да я превръщат в реалност.

В задния двор на къщата им, в квартал "Лас Пиедритас" в Почито, Сан Хуан, Аржентина, баба и внуче построяват училището, наречено "Патрия и Унидад". Те осигуряват всички необходими пособия, за да могат бъдещите ученици да пишат и четат.

С помощта на съседи и дарители с течение на времето Никанор успява да построи още 2 класни стаи,  да осигури шкафове, черна дъска, малка библиотека и звънец, който да предупреждава учениците за почивка. Някои от учителите са негови съученици, а Никанор дори има директорски кабинет

Децата на “Las Piedritas” са много отдадени и решителни в обучението си и винаги чукат на вратата на директора преди началото на учебния ден, за да му съобщят, че са пристигнали. Училището разполага с 36 ученици и е ясно, че Никанор служи като вдъхновение, когато става въпрос за обучение.

Но заслугите на този герой не свършват дотук. Той пътува 4 километра с велосипед всеки ден, за да стигне до училището си. Никанор прави всичко възможно, за да помогне на децата в учението, а понякога дори провежда часовете през нощта за тези, които не могат да ги посещават в редовно= време. Освен това той спестява пари от, за да снабди учениците си с чай и бисквитки.

Когато управителят на Сан Хуан отива на среща с Никанор, той казал: „Не можем да повярваме, че тук имаме герой в Посито.“ И той е абсолютно прав. Никанор Кинтерос е вдъхновител за много хора, не само в Аржентина, но и по целия свят.


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиОбразованиеНовиниПсихологияЛюбопитноИсторияСоциални грижиСпорт и туризъмЗдравни съветиАнкети