Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 11 филмови ефекта, за които не сте подозирали

11 филмови ефекта, за които не сте подозирали

11 филмови ефекта, за които не сте подозирали - изображение

Светът на киното е една магия, която ни отвежда в друг свят. Но как се създава тази магия? Ето и кои са най-често срещаните филмови ефекта при създаването на филми, за които не сте подозирали:

Тълпата е фалшива

тълпа


В една част от филмите се използват статисти при по-масовите сцени. Но това е доста скъпо удоволствие. Затова се налага да се измислят и предприемат различни варианти, за да създадат тълпи от хора. Един от най-разпространените методи е следният: прави се снимка на малка група. Изображението е под определен ъгъл и след това с помощта на компютърни ефекти тези фотографии се „размножават“. Има случаи, при които се използват надуваеми манекени, както е във филма „Речта на краля“.

Витамини, които имитират наркотици

витамини

Нали не смятате, че наркотиците, които използват във филмите са истински? Те се заместват от мляко на прах, захар или витамини.

Царевичен сироп вместо кръв

сироп

За изкуствена кръв се използват различни варианти. Най-често, хората от кухнята на филмите, използват царевичен сироп и оцветители. Преди години, когато филмите са черно-бели, са използвали шоколадов сироп.

Билкови цигари

жена


Любимият ви актьор промотира и насърчава здравословното хранене, а на екрана той пуши и пие? Не се учудвайте. На екрана се използват билково цигари, които не съдържат никотин.

Облаци от мляко

облаци


Облаците са много зловещи в някои филми. Признаваме си, че на моменти изпитваме страх. Мислите си, че операторите стоят по цели дни и нощи, докато на небето се появят подобни форми. Нищо подобно! Такъв вид облаци се правят, като се налива мляко в съд с вода.

Мокър асфалт

асфалт


Много често актьорите от любимите ни филми и сериали карат през нощта, различни превозни средства на мокър асфалт. Но защо е така? Причината е, че покритият с вода асфалт изглежда по-добре и дава добър контраст.

Еротични сцени

еротични сцени


При симулирането на дадена интимна сцена се използват различни ефекти, с цел да не се злепоставят актьорите. Поставят се възглавници между тях, а самите те са облечени с бельо в телесен цвят.

Мини специални ефекти

коли


Всеки филм си има определен бюджет. За да не се превишава той се използват различни мини копия на дадени обекти, като небостъргачи, самолети, коли. Те са много по-реалистични, вместо тези създадени с компютърни ефекти.

Вкусни стъкла

стъкла


Сигурни сме, че сте виждали в екшън или трилър, някой от героите да разбива поне един прозорец? Може и да ви шокираме, но истината е, че прозорците са направени от захар. Има случаи, при които се използват и тънки пластмасови стъкла.

Диалози в кола

кола


В 80 % от филмите героите си говорят в колата, и шофьорът рядко поглежда към пътя. Не се притеснявайте! Просто автомобилът е поставен на специална платформа.

Динята – най-добрият приятел на тонрежисьора

диня


За създаването на саундтрак тонрежисьорите използват различни варианти. Престрелките се заменят от заря, а звукът от крилата на птица се постига с прелистването на страници. Но безспорно най-големият помощник е динята. Благодарение на нея се създават звукове от счупване на глава, удар в лицето и счупване на драконово яйце.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСоциални грижиНовиниСпорт