Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 11 филмови ефекта, за които не сте и подозирали - част 2

11 филмови ефекта, за които не сте и подозирали - част 2

11 филмови ефекта, за които не сте и подозирали - част 2 - изображение

Тъмни сенки, 2012

Тъмни сенки

Тим Бъртън се стреми да направи този филм възможно най-достоверен. За тази цел специалистите по визуални ефекти коригират всяка сцена, в която главният герой, изигран от Джони Деп, премигва. Излишно е да казваме, че вампирът Барнабас Колинс изглежда още по-впечатляващ и неустоим!

Планината Броукбек, 2005

Планината Броукбек

Режисьорът Анг Лий споделя, че сцените с овцете са били най-трудните за заснемане. От екипа разполагат само с 700 животни, но по сценарий е трябвало да бъдат около 2500 . Единственият изход от ситуацията е липсващите овце да бъдат добавени чрез монтаж. Така и става!

Социалната мрежа, 2010

Социална мрежа

Малко хора знаят, че и двамата братя Уинкълвос са изиграни от един и същ актьор: Арми Хамър. Разбира се, би било много по-лесно да бъдат изиграни от истински близнаци, но режисьорът Дейвид Финчър лично настоява да избере Хамър. Основният трик, който се прави, за да изглеждат двамата братя толкова реалистични цифровата подмяна на лицето: "тялото" на единия от братята е удвоено, а лицето на Арми Хамъре добавено по време на постпродукцията.

Капитан Америка: Първият отмъстител, 2011

Капитан Америка

Съществена част от работата по тази продукция е към превръщането на Крис Евънс, със страхотната му физика и мускули, в слабия Стив Роджърс. Първоначално от екипа използват дубльор, но това не беше достатъчно, тъй като никой не можеше да възпроизведе оригиналните движения на "Стив Роджърс". Сцените изглеждаха малко странни. Директорите решават да използват визуални ефекти, за да "смалят" Крис Евънс надолу. Всяка сцена е внимателно заснета от 4 различни ъгъла, за да направи това възможно.

Умирай трудно 3, 1995

умирай трудно

Една от най-запомнящите се сцени определено е, когато главният герой, изигран от Брус Уилис, е в Харлем, Ню Йорк. На улицата той е гол и държи табела със следния надпис: "Мразя негри". За да се избегнат потенциално опасни ситуации (кварталът Харлем също е известен като ”Black Mecca“ ), думите са добавени с компютърно генерирани изображения в постпродукция.

 Вижте първата част ТУК

източник: brightside.me 

по статията работи: Илияна Стоянова

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпорт