Начало Лайфстайл Красота и стил Грим и прическа 11 съвета за грим, тествани с професионалист

11 съвета за грим, тествани с професионалист

11 съвета за грим, тествани с професионалист - изображение

Всеки ден попадаме на много съвети от професионални гримьори и блогъри. Но кои от тях наистина работят? Вижте сами.

Изберете подходящия цвят фон дьо тен

Подбирайте внимателно цвета на фон дьо тена си спрямо цвета на кожата си – той може да варира от по-студените към по-топлите нюанси. За да изберете подходящия продукт, нанесете различни цветове покрай челюстта си и вземете предвид и цвета на кожата на врата си.

Винаги разнасяйте добре бронзанта си

Съвременното контуриране залага на меките извивки. По лицето ви не бива да има никакви раета или триъгълници. Подберете бронзант с лека текстура в сиво-кафявата гама. Нанесете го само над естествената извивка на скулите, за да ги повдигнете визуално.

Оформете веждите си спрямо формата на лицето си

Веждите са от огромно значение за цялостния ви грим, затова е важно да изберете мека, ненатрапваща се форма, която подхожда на лицето ви. Ако ги очертавате, изберете цвят, който се доближава до цвета на косата ви – един или два нюанса по-светло за брюнетките и същия оттенък или един нюанс по-тъмно за блондинките.

Направете очите си оптически по-големи

Черната линия в основата на горния ви клепач ще отвори погледа ви и ще подчертае миглите ви. В същото време, ако очертаете водната линия на долния клепач, това ще допринесе за бадемовидната форма на очите ви и ще ги смали.

Формата на очната линия трябва да подхожда на очите ви

Всеки може да носи очна линия! Най-важното при нея е да откриете перфектната за вас форма. Не я издължавайте прекалено високо, тъй като това може да промени формата на очите ви и то съществено. Външният ъгъл трябва да следва формата на долния ви клепач. Докато рисувате линиите, очите ви трябва да са отворени – така ще виждате линията, която чертаете.

Използвайте няколко нюанса, когато си слагате сенки

Опитайте се да използвате повече от два нюанса сенки, когато се гримирате. За хубаво преливане на цветовете се нуждаете от плътна четка и сенки в телесен цвят.

Полагайте само един слой спирала

Голямото количество спирала слепва миглите ви и само ви състарява. Добре подчертаните разделени мигли са перфектния избор за всекидневен грим.

Нанасяйте правилно ружа

Нанесете леки щрихи с четката и подсилете цвета, ако е необходимо. Нанесете ружа в центъра на скулата, разнасяйки цвета по дължината й.

Моливът за устни трябва да е в цвят, близък до червилото

Най-важният трик при гримирането е моливът за устни да отговаря перфектно на цвета на червилото, което ще положите върху устните си. Не се опитвайте да увеличите размера на устните си, нанасяйки контура извън очертанията им – изглежда вулгарно. Опитайте се да нанесете първо молива, след което и червилото.

Прикриване на тъмните сенки под очите

За да прикриете тъмните сенки под очите си по-ефективно, нанесете коректор в триъгълника, очертан на снимката в дясно.

Използвайте хайлайтър в зоните, които слънцето естествено озарява

Използвайте хайлайтър само в немазните участъци от лицето си и се опитайте да избягвате Т-зоната. Нанесете го върху областите, които светлината естествено подчертава: скули, челота, вътрешния ъгъл на очите ви, свода на носа ви и върха на устните си.

източник: brightside.me

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноВидеоПроизводители