Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 11-годишно момиче пастир и кучето й спасяват коза и яре в планината

11-годишно момиче пастир и кучето й спасяват коза и яре в планината

11-годишно момиче пастир и кучето й спасяват коза и яре в планината - изображение

Запознайте се с 11-годишната Хамдю Билгин и кучето й Томи, които станаха герои, след като спасиха майка коза и малкото й яренце. Момичето живее в малко селце близо до град Ризе, Турция.

Семейството й притежава малка ферма, в която отглеждат кози заради млякото им. Хамдю Сена заедно с кучето Томи, което винаги е до нея, са пастири – те насочват и защитават стадото.

Един ден, докато тя прекарвала стадото през заснежен планински склон, далеч от дома, момичето открило, че една от козите ражда. Хамдю Сена се уплашила, че козата и бебето й са прекалено слаби, за да вървят и измислила хитър начин да ги прибере у дома.

След като козата роди, аз поведох останалата част от стадото към фермата,“ разказва Хамдю. „След това взех две раници от къщата и се върнах при козата и бебето й с Томи.

Момичето взела козата майка на гърба си, а козленцето го сложила в раница на гърба на Томи. По този начин те се прибрали успешно вкъщи. Снимките са направени от 15-годишния брат на момичето.

Момичето казва скромно:

Снегът беше толкова дебел и много се изморих. Но си заслужаваше.“

Историята за кратко време става изключително популярна в социалните мрежи и е споделена хиляди пъти!

източник: boredpanda.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияНовиниРецепти