Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум 10 правила, които членовете на кралското семейство трябва да спазват от раждането - част 1

10 правила, които членовете на кралското семейство трябва да спазват от раждането - част 1

10 правила, които членовете на кралското семейство трябва да спазват от раждането - част 1 - изображение

Всяко семейство има традиции и обичаи, които следва. Те могат да изглеждат смешни, странни и дори нелепи за околните, но са от съществено значение за дадена фамилия. Спазването на правила, норми, церемонии важи с пълна сила и при британското кралско семейство. Техните традиции са наложени преди векове, но продължават да се спазват и до днес. Странни, нелепи, логични или пък не. Оставяме на вас да прецените.

Представяме ви 13 правила, които членовете на кралското семейство трябва да спазват.

Дамите трябва да раждат повече от две деца

кралско семейство

Кралските семейства трябва да имат не по-малко от 2 деца. Тази традиция се спазва от 60 години. Естествено, позволено е да имат 3 или 4, но всичко зависи от двойките. Повечето кралски двойки имат само по 2 деца. Изключение правят кралица Елизабет II и херцогът на Единбург, както и принц Уилям и Кейт Мидълтън, които очакват своя трети наследник.

Кралското бебе трябва да има четири имена

принц Джордж

Кралските деца могат да имат до 4 имена, но нямат фамилно име. Ако е необходимо, титлата изпълнява ролята на фамилно име. Принц Джордж например, използва името Кеймбридж в училището си.

Бременност се обявява след 12-тата седмица

По протокол обяваването на бременността на член от кралското семейство трябва да бъде след 12-тата седмица. Въпреки това, Кейт Мидълтън е изключение, тъй като още в началото на бременността си херцогинята страда от тежка форма на сутрешно гадене. Семейството трябваше да обясни каква е истинската причина за отсъствието й по официални събития.

Полът на бебето се пази в тайна

В британското кралско семейство е строго забранено да се обявява пола на бебето преди раждането. Обществото обича да гадае и да прави залози, затова отделя специално внимание на облеклата на херцогинята и по-специално на техния цвят. По този начин хората си правят изводи дали новото кралско бебе ще е момче или момиче.

Раждането на новия наследник

раждане на новия наследник

След раждането на бебето, бащата се обажда първо на кралицата, за да й сподели щастливата новина, а след това и на останалите членове на фамилията.

Оказва се, че кралицата трябва да бъде уведомена и с официално съобщение, което е подписано от кралските лекари. Пред портите на Бъкингамския дворец се поставя специален триножник със същото известие, за да се информира обществеността. Във съобщението се посочва в колко часа се е родило бебето и какъв е неговият пол.

Вижте втора част на статията ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки