Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 10 необичайни факта за кралското семейство, които ще ви изненадат – част 2

10 необичайни факта за кралското семейство, които ще ви изненадат – част 2

10 необичайни факта за кралското семейство, които ще ви изненадат – част 2 - изображение

От всички кралски семейства британското е най-известното. Хора от цял свят следят всяка една крачка на живота на Елизабет II, нейните деца, внуци и правнуци. Но все още има някои факти, които са останали незабелязани.

Представяме ви отговорите на най-интересните въпроси за британското кралско семейство.

Как принцовете прекарват свободното си време?

принц Хари

Принц Уилям започва кариерата си на пилот през 2008 г. и  продължава да работи там до 2014 г.Неговите смени продължават по 9,5 часа (около 20 часа седмично). Той дарява своята заплата за благотворителност. На 27 март 2017 г. принцът загърбва ролята си на пилот, за да създаде семейство. Сега, на 35-годишна възраст, херцогът на Кеймбридж иска изцяло да се посвети на бъдещето на кралското семейство.

Що се отнася до принц Хари, той също има голяма военна кариера: завършва Кралската военна академия Сандхърст. Принц Хари посещава два пъти Афганистан и веднъж служи като пилот на военен хеликоптер. По-късно получава медал за участие в тези борби.

Как членовете на кралското семейство се обръщат към кралица Елизабет II?

Според  източници, различните членове на семейството имат свои привилегии. Така съпругът на Елизабет я нарича "Лилибет". Бъдещата кралица е наричана така още от ранна детска възраст.

Другите възрастни членове са длъжни да се обръщат към кралицата с "Ваше величество". Дори собственият й син, Чарлз трябва да следва това правило, преди да се обади на мама.

Принц Джордж нарича Елизабет II "Ган-Ган". Това е начинът, по който той й казва прабаба.

Кралицата е доста пестелива

Кралицата

Елизабет II е пример за всичките й слуги. Известно е, че тя винаги изключва осветлението при напускане на стаята и държи всички обитатели на двореца да правят същото.

Тя предпочита да използва един и същ лак в продължение на години. Essie’s Ballet Slippers е единственият цвят, който нейното величество носи от 1989 г. насам.Кралицата е открила чудесен микс от неутрален цвят (бледо розов тон контрастира с ярки дрехи) и ниска цена - $ 9 за бутилка.

Кои страни най-често посещава кралицата?

Канада и Австралия

Представителите на Бъкингамския дворец твърдят, че кралицата пътува в чужбина в съответствие с препоръките на британското правителство. По този начин обикновено посещава онези държави, в които тя трябва да присъства поради настоящото положение.

От 1952 г., кралица Елизабет II посещава повече от 120 страни. Канада е най-често посещаваната държава (27 пъти). Тя също е била в Австралия 18 пъти.

Частната колекция от снимки на Даяна

принцеса Даяна и синовете и

През 2017 г. много снимки са пуснати публично, за да се отбележи 20-годишнината от смъртта на принцеса Даяна. Тези две снимки на Даяна с Хари (отляво) и Даяна с Уилям (вдясно) са от личния архив, който децата и не искаха да бъде предоставян на медиите. Хари казва: " Една част от мен никога не искаше да ги гледа, а друга чакаше подходящия момент, в който да седнем и да ги гледаме заедно". Братята отбелязват, че гледането на старите снимки им напомня за щастливите спомени и усмивки, които никога няма да забравят.

Вижте първа част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки