Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 10 необичайни факта за кралското семейство, които ще ви изненадат – част 1

10 необичайни факта за кралското семейство, които ще ви изненадат – част 1

10 необичайни факта за кралското семейство, които ще ви изненадат – част 1 - изображение

От всички кралски семейства британското е най-известното. Хора от цял свят следят всяка една крачка на живота на Елизабет II, нейните деца, внуци и правнуци. Но все още има някои факти, които са останали незабелязани.

Представяме ви отговорите на най-интересните въпроси за британското кралско семейство.

От колко членове се състои кралското семейство?

кралско семейство

Общо 15 души принадлежат към британското кралско семейство.
Те са: Елизабет II и нейният съпруг Филип, техните деца (Чарлз, Ан, Андрю, Едуард), внуците им (Уилям, Хари, Беатрис, Еугени, Джеймс, Луиза) и сестрата на кралицата-Маргарет.

Освен това още 15 души са роднини на кралицата, въпреки че нямат титли. Това са херцози, графове, господари и дами.

Какво прави кралицата през деня?

Кралицата се събужда в 7:30 ч., пие чай без захар и яде бисквитки с мляко. Тъй като вкусовете на членовете на кралското семейство се пазят в тайна, трудно е да се каже коя марка чай предпочита Елизабет.

В 8:30 ч. британският монарх закуска със съпруга си в трапезария с изглед към градината на Бъкингамския дворец. Те обикновено ядат корнфлейкс, кисело мляко и тост с кленов сироп или мармалад. По време на закуската кралицата чете вестници - Daily Telegraph и Racing Post.

След това провежда брифинги по различни въпроси с нейните асистенти. Те също така обсъждат пощата, която кралицата чете сама – около 200-300 писма на ден. След това до късно вечерта Елизабет е заета със срещи и събития.

кралица Елизабет

Точно преди да си легне, кралицата се занимава само с въпроси от национално значение: чете всички документи с важни теми, които получава всеки ден в червен куфар.

Любимите бижута на Елизабет

кралицата

Перлената огърлица е едно от любимите бижута на кралицата. Когато е на 10 години, тя получава огърлицата от дядо й Джордж V.

По-късно кралица Мери, бабата на Елизабет, й дава перлени обеци. Днес и двата елемента са част от имиджа на модерния монарх.

Традицията на промяната на името преди коронацията

От древни времена монарси от различни държави променят имената си, преди да се издигнат на трона. Във Великобритания тази традиция също е обичайна. Така преди коронацията кралица Виктория била принцеса Александрина, а крал Джордж - Албърт. Елизабет II предпочете да не променя името си, тъй като е по избор, а не задължение.

Разбира се, много поддръжници на традициите все още помнят избора на кралицата. През 2002 г., в навечерието на 50-годишнината от качването на кралица Елизабет II на трона, Елизабет получава няколко писма от шотландската национална партия. Членовете на партията настояват, че кралицата трябва най-накрая да промени името си. Но както можем да видим, Елизабет II твърдо застава зад решението си.

Погрешни схващания за титлата

Елизабет често е наричана "кралица на Англия", но това не е съвсем вярно. Първо, тя е монарх на Великобритания и Северна Ирландия, а Англия е само част от цялата страна.

Второ, британският монарх царува и в други страни - Елизабет II е кралицата на 16 държави.

Има и много недоразумения, когато става дума за принцеси. Хората започват да наричат Даяна "принцеса" след брака й с принц Чарлз. Но тя не е родена с кралска кръв, затова според правилата, нейната титла трябва да бъде "нейно кралско величие принцесата на Чарлз от Уелс".

принцеса Даяна и принц Чарлз

Съпругата на Уилям, Кейт Мидълтън, също не е принцеса. Тя се омъжва за херцога на Кеймбридж, затова нейната титла е херцогиня на Кеймбридж.

Вижте втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки