Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 10 мистериозни исторически снимки, които задават много въпроси и не дават отговори

10 мистериозни исторически снимки, които задават много въпроси и не дават отговори

10 мистериозни исторически снимки, които задават много въпроси и не дават отговори - изображение

Снимките, които предстои да разгледате, са направени от обикновени хора с обикновено фотографско оборудване и със сигурност не са манипулирани с фотошоп или друга коригираща програма. Поради този факт те поставят много повече въпроси, отколкото дават отговори.

Чудовище по крайбрежието на остров Хук

Чудовището от о. Хук

Много хора в интернет смятат, че тази снимка е манипулирана с фотошоп. Истината е, че оригиналната снимка е направена през 1965 г., когато фотошоп още дори не е съществувал като програма. Фотографът Робърт Льо Сере забелязал подозрителен обект близо до австралийския остров Хук и веднага направил тази фотография, която е все още предмет на дискусии сред зоолозите.

Светлините над долината Хесдален

Светлини над долината Хесдален

Тази снимка е направена от норвежки фотограф с 30-секунда експозиция и е едно от многото снимкови доказателства за съществуването на странни светещи летящи обекти над долината Хесдален. Спектралният анализ показва, че тези обекти се състоят от силиций, желязо и скандий. Учените все още не знаят какво представляват те.

"Черният рицар"

Черният рицар

Този неидентифициран летящ обект е уловен в кадър от изкуствен спътник през 1960 г. и специалистите в НАСА веднага го наричат "Черният рицар". Оттогава насам мистериозният обект е виждан няколко пъти: продължава да се появява и да изчезва от орбитата на Земята. Учените твърдят, че е просто отломък с изкуствен произход, или с други думи – космически отпадък.

"Бабушка"

Бабушка

На 22 ноември, 1963 г. в Далас е застрелян американският президент Джон Ф. Кенеди. В този ден фотографите направили много снимки на местопрестъплението, като на някои от тях е уловена мистериозна жена, която държи камера в едната си ръка. Специалните служби се опитват да я открият до ден днешен, тъй като тя може да е уловила убийството на президента. За съжаление всички опити да се установи идентичността й завършват с неуспех. Непознатата жена е кръстена "Бабушка" , защото носи кърпа за глава като възрастните жени в Русия.

Падащият мъж

Падащият мъж

Тази снимка е направена от фотографа Ричард Дрю в деня на терористичните атаки срещу Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 г. Фотографията обикаля света в рамките на няколко часа. Много хора забелязват странната позиция на тялото на мъжа: той пада почти изправен, което се противопоставя на много от физичните закони. Самоличността на мъжа никога не се установява, въпреки че много американци твърдят, че припознават свой роднина на тази снимка.

Мъжът пред танковете

Мъжът пред Танковете

Снимката е направена в Пекин по време на бунтовете през 1989 г. На площад Тянанмън, където загиват хиляди, един смел мъж задържа колоната от танкове за близо половин час, препречвайки пътя им с тялото си. Въпреки че фотографията се появява на първите страници на най-известните списания по света, все още никой не знае нито името на мъжа, нито какво се е случило с него.

Мобилен телефон във филм на Чарли Чаплин

Мобилен телефон във филм на Чарли Чаплин

През 2002 г. излиза DVD със сцени от филма на Чарли Чаплин, заснет през 1928 г., "Циркът". На една от снимките се вижда жена, която държи до главата си нещо, което изключително много прилича на мобилен телефон. Режисьорът Джордж Кларк твърди, че тези кадри са доказателство за пътуване във времето. Същевременно много скептици са сигурни, че това просто е поредния маркетингов трик.

Астронавтът от Солуей Фърт

Астронавтът от Солуей фърт

През 1964 г. Джим Темпълтън прави снимка на 5-годишната си дъщеря на фона на провинциалния пейзаж. Въпреки че Темпълтън твърди, че около тях нямало жива душа, по време на проявяването на филма зад главата на момиченцето се появява странна фигура. Последвалият анализ на фотографията показал, че лентата не е обработвана допълнително.

Ескадрона на сър Годард

Ескадрона на сър Годард

Фотоалбумът на ескадрона на сър Годард, който се сражавал в Първата световна война, съдържа една странна фотография. След проявяването на филма всички членове на ескадрона разпознали в задната редица един свой приятел – Фреди Джаксън – който умира два дни преди заснемането на снимката. Самата снимка е направена в деня на неговото погребение.

Пирамидите на луната

Пирамидите на луната

Тази снимка е направена по време на мисията "Аполо-17" и в архива е записана като преекспонирана. Въпреки това след като специалистите подобрили контраста й, те видели очертанията на нещо, което много наподобява пирамида. Тази снимка дава основание на много хора да вярват, че на луната има пирамиди.

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитно