Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 10 двойници на популярните забележителности, които можете да посетите безплатно - част 2

10 двойници на популярните забележителности, които можете да посетите безплатно - част 2

10 двойници на популярните забележителности, които можете да посетите безплатно - част 2 - изображение

Храмът „Ангкор Ват“, Камбоджа/ Боробудур, Индонезия

храмове

Доскоро Ангкор Ват бе изоставен будистки храм. Сега е много популярна дестинация. Туристите от цял свят се наслаждават всеки ден на архитектурата на храма и изследват териториите в търсене на просветление. Няма да срещнете толкова много хора в древния храм „Боробудур“ в Индонезия.

Катедралата "Свети Василий Блажени", Русия / Храм „Възкресение Христово“, Санкт Петербург

катедрали

 

Куполите на катедралата "Свети Василий" са едни от най-разпознаваемите символи на Русия. Архитектът, който построява това съвършенство ( в периода 1555 - 1561г.) е ослепен от царя, за да не може никога да построи такава красота. Малко хора обаче знаят, че в Санкт Петербург има друга църква, построена по образ и подобие на московската катедрала. Църквата е със заоблени куполи, които са обхванати от златни кръстове. Архитектите я изграждат следвайки средновековните руски архитектурни традиции и стилове.

Акропол, Атина / Ефес, Турция

Акропол и Ефес

Руините на стария град, останките от древни театри и храмовете с колони са свързани с Гърция. Но в съседна Турция също има какво да покаже. Древният Ефес не е толкова популярен, колкото Акропола, но този факт не го прави по-малко исторически значим.

Мостът "Голдън Гейт", Калифорния / Мост „25-ти април“, Португалия

мостове

Има много червени мостове по света, но само мостът "Голдън Гейт" е толкова популярен. Има много "близнаци", така че няма нужда да прекосявате океана, за да видите това архитектурно чудо. Можете да отидете в Португалия и да видите моста „25-ти април“.

„Биг Бен“, Лондон / Парламент Хил, Канада

Биг Бен

Това е още един пример, който показва, че не е нужно да ходите в чужбина, за да видите тази гледка. Канадците си имат свой собствен „Биг Бен“, който е много подобен на този в Лондон. Сградата на „Парламент Хил“ е в неоготически стил с Кулата на мира и огромно часовниково лице.

Хогуортс / Национален университет в Чернивци , Украйна

замъци

За да заснемат сцените от училището за магьосничество от екипа на поредицата за хари потър сменят различни локации за всичките 8 филма. Дори някои от най-върлите фенове на поредицата не забелязват това. Ако директорите са знаели за националния университет в Чернивци, те щяха да си спестят да снимат в различни замъци. Тази сграда изглежда величествена както отвътре, така и отвън. Атмосферата изглежда като във Вселената на Хари Потър. Съгласни ли сте?

Вижте първа част на статията ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки