Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 10 двойници на популярните забележителности, които можете да посетите безплатно - част 1

10 двойници на популярните забележителности, които можете да посетите безплатно - част 1

10 двойници на популярните забележителности, които можете да посетите безплатно - част 1 - изображение

Колизеумът, Рим / Амфитеатър в Пула, Хърватия

Колизеум

Колизеумът в Рим е един от най-разпознаваемите и популярни забележителности в света, но много малко хора знаят, че близнакът му се намира в Хърватия. Древният римски амфитеатър в Пула е единствената арена с 4 кули и 3 римски архитектурни ордера. През последните години на това място се провежда и филмов фестивал, както и множество концерти.

Катедралата „ Парижката Света Богородица“, Париж / Катедралата „Амиен“

катедрали

 

Когато погледнете тези две снимки, сигурно ви се иска да започнете да играете на "открийте 10-те разлики". Двете готически катедрали се намират във Франция. „Нотр Дам“ е в столицата, а катедралата „Амиен“ е в северната част на страната. Първата катедрала имаше голям PR специалист в лицето на Виктор Юго, който написа роман за циганката Есмералда и влюбеният в нея Квазимодо. Това е и причината винаги да има тълпи от туристи в католическата църква. Катедралата в „Амиен“ не е толкова известна, но може да я посетите по всяко време на годината и да се насладите на готическата и архитектура, без да има тълпи от туристи.

Мачу Пикчу, Перу / „Isla del Sol“, Боливия

Мачу Пикчу

Мачу Пикчу е най-популярният град на инките. Ако искате да го посетите трябва да сте наясно, че има огромни тълпи от туристи, а храната е доста скъпа. Посещението в Мачу Пикчу е уморително и скъпо. Алтернативна възможност е да отидете в Боливия и да посетите друг град на инките- „Isla del Sol“, напълно безплатно.

Стоунхендж, Великобритания / Авебъри

стоунхендж

Стоунхендж е може би една от най-преувеличените забележителности. Камъните не могат да бъдат докосвани, не можете да влезете вътре и няма къде да се скриете ако завали дъжд. И всичко това струва много пари. На около 30 километра можете да намерите други камъни с много впечатляваща история. Освен това, за да посетите Авебъри няма да ви струва нищо.

Древния град „Петра“, Йордания / Лалибела, Етиопия

древни градове

Този розово-червен град е едно от чудесата на древния свят. Но развитата инфраструктура и тълпите от туристи леко развалят удоволствието, а по този начин се губи усещането за красота. Въпреки това, можете да изпитате подобно удоволствие в „Лалибела“, Етиопия. Там може да се насладите на мистериозните църкви и катедрали издялани в монолитни скали, най-необичайната, от които е църквата „Свети Георги“.

Вижте втора част на статията ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки