Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 10 грешки, които правим при опаковане на багажа и как да ги поправим

10 грешки, които правим при опаковане на багажа и как да ги поправим

10 грешки, които правим при опаковане на багажа  и как да ги поправим    - изображение

Грешка 1: Слагаме прекалено много дрехи

"Най-голямата грешка при опаковането на багажа, е приготвянето на прекалено много дрехи. Хората не знаят какво ще искат да носят и не искат да жертват някоя дреха" - казва Сара Нелсън - професионален органайзер в "Less is More" в Маями, Флорида. Поставете дрехите на леглото, съчетавайте и изпробвайте различни дрехи, за да видите коя с коя си подхожда. Изберете няколко панталона в неутрални цветове, които да съчетаете с различни блузки/потници или си направете цветова система - "синьо и бяло" например. Това ще ви позволи винаги да имате какво да облечете, което да си подхожда. Вземете по-малко дрехи от дните, в които ще пътувате. "Носете неутралните долнища няколко пъти - никой няма да забележи" - ни съветва Сара.

Грешка 2: Оставяме опаковането на багажа за последния момент

Тогава сме стресирани и не можем да мислим ясно, затова приготвяме прекалено много дрехи, за да имаме повече варианти и взимаме неща, от които не се нуждаем. Започнете приготвянето на багажа няколко дни преди пътуването. Направете списък с нещата, които възнамерявате да правите и вземете вещите, които ще ви трябват.

Грешка 3: Забравяме да видим какво ще бъде времето там, където отиваме

Така ще избегнете приготвянето на летни дрехи, когато е студено или на дебели панталони, ако там е прекалено горещо. И все пак, не вземайте прогнозата твърде насериозно - времето се променя. Най-добре е да вземете дрехи, които можете да обличате една върху друга.

Грешка 4: Сгъваме дрехите, вместо да ги навием на руло

Навиването на руло е най-добрият начин да спестим място в куфара. Винаги навивайте дрехите си, защото освен спестяването на място, този начин ни дава и още едно предимство - дрехите не се мачкат толкова.

Грешка 5: Не използваме мястото в обувките за поставяне на по-малки неща

Често забравяме, но можем да поставим много неща в обувките си при приготвяне на багажа. Още един съвет - обуйте най-тежките си обувки по време на самото пътуване, за да намалите теглото на багажа.

Грешка 6: Не осигуряваме място, на което да поставим сувенирите и подаръците

Връщайки се от почивка често се сблъскваме с този проблем - куфарът не се закопчава, защото сме купили прекалено много подаръци за близките си. При опаковането на багажа, вземете торбичка, в която можете спокойно да съберете голямо количество неща и от която лесно да изкарате въздуха, за да се съберат всички изненади.

Грешка 7: Купуваме си голямо количество чисто нови дрехи специално за пътуването

Не пробвайте нови дрехи на екскурзия. Не сте свикнали с носенето им, освен това е възможно и да не ви стоят добре, както са изглеждали в пробната, когато сте ги купили. Вместо това заложете на доверени дрехи, които са ви удобни, стоят ви добре и знаете, че можете да бъдете спокойни с тях.

Грешка 8: Искаме цял куфар единствено за нас

Ако пътувате с партньор, изглежда логично всеки да събере багажа си в различен куфар. Но ако един от куфарите се загуби по пътя или на летището, един от вас ще остане без нищо. С празни ръце. Затова, най-добре разделете един куфар на двамата.

Грешка 9: Изхвърляме списъка с неща, които трябва да вземем

Този списък може да ви помогне в края на ваканцията, защото така ще се уверите дали не се забравили или изгубили нещо.

Грешка 10: Забравяме да вземем храна

Ваканциите са страхотни, но понякога са доста нездравословни, защото не знаем кога и къде ще е следващото ни хранене. Затова, винаги трябва да имаме по нещо в чантата или куфара, за да сме сигурни, че няма да останем гладни цял ден.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноСпортРецептиДиетиСнимкиНовиниИсторияАнкетиСоциални грижиЛеченияСпорт и туризъмОбразованиеХранене при...Нормативни актовеКлинични пътекиОрганизацииТестовеПроизводители