Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 10 анимационни герои, вдъхновени от реални личности

10 анимационни герои, вдъхновени от реални личности

10 анимационни герои, вдъхновени от реални личности  - изображение

Аниматорите на Дисни са интересни и креативни личности, които вдъхват живот на хиляди герои. Една малка тайна от техния свят вероятно ще ви изненада. Творчеството им през годините е вдъхновено от истински личности, творци на филмовото, танцовото и музикалното изкуство.

Представяме ви 10 прилики между анимационните герои и истински хора, които се оказаха неслучайни. Оставяме на вас да прецените дали наистина си приличат.

Чарлз Монтгомъри Бърнс - барон Джейкъб Ротшилд

анимационен герой


Невероятно богатият господин Бърнс от " Семейство Симпсън" е въплъщението на няколко богати хора. В списъка са включени норвежките бизнесмени Олав Тон и Фредрик Олсен, Джон Рокфелер и баронът Якоб Ротшилд, който в най-голяма степен прилича на Монтгомъри Бърнс.

Урсула - Харис Глен Милстед

анимационен герой


Прототипът на злата магьосница Урсула от "Малката русалка" е музикантът Харис Глен Милстед или по-точно неговото друго аз: ярката дама, наречена "Дивайн"( той е бил травестит). Харис Милстед е избран да  изиграе и майката на Пеги Бънди от сериала "Женени с деца", но вечерта преди снимките умира.

Ариел - актрисата Алиса Милано

анимационен герой


Ранните скици на Ариел са вдъхновени от съпругата на аниматор Глен Кийн. В окончателната версия обаче избират Алиса Милано, която беше само на 16 години, когато се появи карикатурата - точно както самата Ариел.

Шрек - борецът Морис Тийе

анимационен герой


Морис Тийе, френски борец от руски произход, се смята, че е вдъхновил аниматорите да създадат образа на Шрек. В детството си Морис е наричан „Ангелът“ ( заради миловидните черти на лицето му), но на 19-годишна възраст е диагностициран с акромегалия – предизвикваща чудовищни и непропорционални увеличения на костната структура, най-вече изразена по лицевите кости.

Бети Бууп - Хелън Кейн

анимационен герой


Американската певица и музикант Хелън Кейн стана прототип на безгрижната и хубава Бети Бууп. Създателите на карикатурата не искат разрешение от Хелън да използват образа й. Тази история приключва със съдебен процес . Съдът регламентира, че въпреки очевидната прилика между Бети Бууп и Елена, образът на певицата и начинът й на пеене не са оригинални.

Снежанка – актрисата Мардж Чемпиън

анимационен герой

Актрисата и хореограф Мардж Чемпиън дава не само чертите си на Снежанка, но и нейните движения. През първите няколко десетилетия на съществуването си, анимационните карикатури често се използват за ротоскопиране: движенията на актьорите са заснети на филм и след това оживяват. Актрисата трябваше да носи бейзболна каска, защото главата на Снежанка е малко по-голяма от тази на обикновен човек.

Аладин - актьорът Том Круз

анимационен герой


Първо за образа на Аладин аниматорите избират актьорът Майкъл Дж. Фокс, но впоследствие продуцентите намират излъчването му за момчешко. Затова крайният избор пада върху Том Круз. Между другото емблематичните панталони на Аладин са "вдъхновени" от широките панталони на марката „MC Hammer“.

Злодеида - актрисата Елинор Одли Това

анимационен герой


Това е друга карикатура, в която се използва ротоскопинг технология. Радио актрисата Елинор Одли трябваше да носи една и съща шапка като Злодеида. Гласът и лицето на Елинор се използват и за създаване на друг злодей в карикатурата: Лейди Тремаин, лошата мащеха от Пепеляшка.


Джинът от анимацията „Аладин“ - актьорът Робин Уилямс

анимационен герой


Рон Клемънтс и Джон Мускер още от началото знаят, че лицето на Робин Уилямс е най-подходящо за този герой. Аниматорът веднага започва да твори и създава хумористичния образ на "Джина".

Уол-и - режисьорът Уди Алън

анимационен герой


Въпреки че са роботи, прототипите на Уол-и са истински хора: комедийните актьори Бъстър Кийтън и Жак Тати и режисьорът Уди Алън.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитно