Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство "Нетфликс" купува киносалони, за да се открои в надпреварата за Оскарите

"Нетфликс" купува киносалони, за да се открои в надпреварата за Оскарите

"Нетфликс" купува киносалони, за да се открои в надпреварата за Оскарите - изображение

Според "Лос Анджелис Таймс" Нетфликс планира придобиването на кина в Лос Анджелис и Ню Йорк, с които да се класира за сезона на наградите. Много е вероятно филмите на "Нетфликс" да получат допълнителен тласък, ако бъдат изложени в кинотеатрите. Според съобщението платформата е имала първоначалното намерение да купи "Landmark" театрите в Лос Анджелис, чиито съсобственик е Марк Кубан.

"Landmark" са познати с привличането на гласове по време на Наградите на филмовата академия чрез излъчването на филми за първи път на големия екран, както и на документални и международни продукции. Това обаче се оспорва от други, близки на компанията източници, които не смятат, че "Нетфликс" някога е възнамерявал да купува "Landmark".

Момче
"Зверове без нация" (2015)

"Нетфликс иска да се установи като значим доставчик на прожекции и на двата бряга. За да бъде разгледана кандидатурата им за някоя категория е необходимо първо лентите да бъдат прожектирани на голям екран в киносалон."

Текущият бизнес модел на платформата е "ден -дата" стратегия, в която номинираните за награди филми се лансират в същия ден, в който стартират и премиерите им в театрите. Филми като "Зверове без нация" (2015), "Окджа" (2017), "Мъдбаунд" (2017) последват примера. Вероятно е подобен ход да съдейства на шансовете им за награда, но от "Нетфликс" твърдят, че преследваната цел е по-скоро увеличаването на избора на потребителите.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, cdn-images-1.medium.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноРецептиБотаника