Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих "Игра на тронове" : По стъпките на звездите

"Игра на тронове" : По стъпките на звездите

 "Игра на тронове" : По стъпките на звездите - изображение

Чудите се какво да правите, докато стартира новият сезон на „Игра на тронове“? Не му мислете много. Съпреживейте историята на вашите любимци и се докоснете до местата, където те са били. Ако сте авантюрист по душа, не му мислете много. Научете повече за дестинациите, в които са заснети някои от най-знаковите сцени на поредицата.

 Игра на тронове

Червената крепост - замъкът Сан Антон, Малта

Испания

Заобиколен от частни и публични градини, замъкът „Сан Антон“ е мястото, което в сериала е представено като „Червения кралски двор“ – една от сградите, в която трябва да спите с отворени очи. Дворецът е построен през 17-ти век и към днешна дата е официалната резиденция на малтийския президент. Градините са едни от най-красивите в страната и посетителите могат да видят разнообразни растения и цветя. Някои от дърветата, разположени в парка, са на повече от 300 години. Пътеките ще ви отведат до много езерца, които се обитават от семейства лебеди и патици.

 

„Любовната пещера“ на Джон и Игрит - Грьотагджа, Исландия

Исландия

В пещерата „Грьотагджа“ в Исландия се заснема епизодът "Kissed by Fire" от третия сезон на сериала. В него Джон Сноу губи девствеността си с Ягрит. В реалния живот пещерата е възхитителна , а в нея има природен горещ извор, в който хората могат да се къпят.

Сватбата на Денерис и Хал Дрого- Лазурен прозорец, Малта

Малта

Дестинация, позната на любителите на скуба дайвинга, вече е хит и сред феновете на фантастичната поредица. 50-метровата варовикова арка е мястото, където Хал Дрого взема за своя жена Денерис Таргариен. Тази арка от варовик е сред най-големите забележителности на остров Гозо и е създадена от природата по естествен начин, без човешка намеса. Там са снимани и филмите "Граф Монте Кристо" и "Сблъсъкът на титаните". За съжаление, към днешна дата, арката не съществува . Тя се срина в морето в резултат на силна буря.

Водните замъци на Дорн - Алказар де Севиля, Испания

Испания

Прекрасният дворец, който в сериала е дом на Мартел и пясъчните змии, се нарича „Алказар де Севиля“. Впечатляващите му градини с водни лилии и интериорът с ислямска мозайка са нещо наистина изумително. Първоначално мястото е мавърска крепост, а повече от 700 години е кралски дворец и официална резиденция. Забележителността се посещава от много туристи, но по време на снимки на сериала достъпът до двореца е забранен.

Железните острови – Заливът Мърлоу, Северна Ирландия

Малта

Що се отнася до природната красота, малко страни притежават очарователните места, които Северна Ирландия има. Това невероятно и отдалечено място, известно като залива „Мърлоу“, се намира на брега на Северна Ирландия. Във втори сезон заливът бе използван за представяне на железните острови и е мястото, където Теон язди кон с Яра.

Лагерът на диваците – Димумборгир, Исландия

Исландия

В телевизионния сериал това е местоположението, където Манс Райдър решава да създаде свой лагер през трети сезон. В действителност това е едно от най-известните природни чудеса в Исландия. Оформените скали имат символика в исландския фолклор, тъй като се твърди, че по някакъв начин са свързани с ада. Масивните образувания, се създават след голямо изригване на вулкана, което се е случва преди повече от 2300 години. Гледката е внушителна!

 източник: boredpanda.com

 снимки: skyscanner.net; gold-faces.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл