Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Швейцарска компания създаде "рубинен" шоколад за първи път от 80 години

Швейцарска компания създаде "рубинен" шоколад за първи път от 80 години

Швейцарска компания създаде "рубинен" шоколад за първи път от 80 години - изображение

Всички сме наясно с различните видове шоколад - млечен, бял, черен и хиляди други разновидности. Но една компания изненадва всички с креативното си решение да създаде рубинен шоколад на име „Руби“ ( заради специфичния му цвят).

шоколад

Новият вид изкушение има розов оттенък, а на вкус е фин и фруктов. Швейцарските специалисти го разработват на базата на рубинени какаови зърна, а неговата текстура е гладна и мека (подобно на останалите). Производителите му обещават „изцяло ново вкусово преживяване, което не е горчиво, нито млечно или сладко“.

Експериментите и опитите за създаване на нов вид шоколад датират още от 1930г. Швейцарците обаче успяха. Макар и 80 години по-късно. Експертите го разработват цели 13 години, а преди две години от компанията съобщават, че за първи път са намерили нов вид какаови зърна по време на експерименти и процеси на рафиниране в лабораториите си.

компания

Специалистите пазят в строга тайна рецептата, но все пак издават част от съставките, с които са създали този нов кулинарен шедьовър. Освен рубинените какаови зърна се съдържат и три вида мляко, както и бял и черен шоколад. От компанията разкриват, че за производството му не са използвани аромати на горски плодове. Вместо това, ароматизацията на какаовите зърна е разработена чрез "новаторски процес, който отнема много години, за да бъде разработен". "Рубинените" зърна се отглеждат в Кот д’Ивоар, Еквадор и Бразилия и Буун . Те са изцяло натурални и не са генно модифицирани.

шоколад

Експертът по шоколад Дом Рамзи споделя, че е много трудно да се определи какъв е потенциалът на шоколадовия сорт, понеже от швейцарската компания не издават подробности за съставките и начина на приготвяне.

компания

Той допълва, че през годините е имало опити да се продава „четвърти тип шоколад“, но това се оказало по-скоро маркетингов трик.

Компанията Barry Callebaut (BYCBF) е една от най-големите и известни марки за производството на шоколад в световен мащаб. Годишните продажби достигат до $7 млрд, а служителите са около 10 000.
Фирмата не продава лакомството директно на потребителя. Тя просто доставя продукцията си на производители на шоколад в света.

източник: gastronomiaycia.republica.com; telegraph.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноХранене при...Здравни съветиВидеоИсторияЛеченияАлт. медицинаСпортДиетиЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители