Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Шакира помага на стотици деца в Южна Америка, благодарение на нейната фондация

Шакира помага на стотици деца в Южна Америка, благодарение на нейната фондация

Шакира помага на стотици деца в Южна Америка, благодарение на нейната фондация - изображение

В съвсем млада възраст Шакира научава по трудния начин какво означава да живееш в Колумбия. Тя вижда хората, живеещи в бедност и отчаяние, деца, които не могат да ходят на училище, а вместо това се разхождат по улиците боси, попадат в омагьосания кръг на престъпността. Шакира обещава, че един ден, когато стане успешна да промени живота на тези деца.

Шакира с дете

Въпреки че финансира и дарява за благосъстоянието на обществото през по-голямата част от живота си, през 1997 г. Шакира стартира фондацията Pies Descalzos Foundation (Barefoot Foundation)

Фондацията помага на децата, които всеки ден се сблъскват с някаква трудност в живота си - бедност или насилие под каквато и да е форма. Понастоящем фондацията поддържа 6 училища, управлявани от фондация Barefoot в различните региони на Колумбия. Повече от 6 000 деца получават подходящо образование, питателна храна и услуги за психологическа подкрепа от училищата. Те също така предоставят подобни услуги в регионите на Хаити и Южна Африка.

Шакира

Почти всяко дете преминава през различни видове експлоатация в бедните региони и всеки от тях се надява да направи нещо по-добро с живота си. Моралното задължение на тези организации е да дадат надежда, преди да е станало твърде късно. 

Шакира казва: "Ние изградихме училища, където правителството липсваше, а децата нямаха достъп до качествено образование. Резултатите бяха незабавни, бяха създадени работни места, няма гладни деца и всички се учат добре.

деца

Организацията се подкрепя от приноса на известната певица и някои национални и международни компании, които се грижат за социалната отговорност. Фондацията е партньор на УНИЦЕФ и тяхната кампания за образование.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл