Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Църква в Англия налага глоби на младоженци, които закъсняват за сватбата си

Църква в Англия налага глоби на младоженци, които закъсняват за сватбата си

Църква в Англия налага глоби на младоженци, които закъсняват за сватбата си  - изображение

Викарият на малка енория в Югоизточна Англия успява да разреши проблема с младоженци, които доста често закъсняват за сватбените церемонии. Той налага глоба в размер на 100 паунда за закъснение пред олтара.

Джон Корбин не се поколебава да направи това, след като се уморява от постоянното чакане на младоженци, които идват да сключват брак в църквата му. Дори и само 10-минутно закъснение може да коства много скъпо според правилата.

Той споделя: "Не го наричам глоба, но ако някой има желание да наеме мястото за за повече от час, сумата ще бъде различна".

И все пак той проявява милосърдие в случаите, в които бъдещият жених попадне в задръстване или поради други непредвидени обстоятелства. Но всички останали трябва да си плащат глобата, ако не спазват обявения за венчавката час.

Църква в Англия налага глоби на младоженци, които закъсняват за сватбата си

Парите се разпределят между 20-те доброволци, които отделят от времето си, за да помогнат с приготовленията за сватбата и, които са принудени да стоят и чакат несериозните младоженци.

За момента само една двойка е глобена след въвеждане на правилото. Очевидно наложените норми действат.

Това не е първият път, в който Корбин налага глоба. През 2003 г. викарият наложи забрана за булки, които са облечени в сватбени рокли без презрамки.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: telegraph.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАнкетиИсторияНовиниЛюбопитно