Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Хю Хефнър – плейбоят, който изживя собствената си мечта

Хю Хефнър – плейбоят, който изживя собствената си мечта

Хю Хефнър – плейбоят, който изживя собствената си мечта - изображение

Хю Хефнър, легендарният основател на списание Playboy, почина в имението си в Лос Анджелис от естествена смърт на 91-годишна възраст. В последните си мигове той бе заобиколен от семейството си.

„Животът е твърде кратък, за да живееш нечия чужда мечта“. Без да робува на предразсъдъци и критики, Хю Хефнър се превърна в икона, която остави след себе си едно бижу, разпознаваемо по целия свят. Той завеща на света една книга, наситена с много илюстрации, какъвто бе и неговият живот. 

Хефнър

„ И в най-смелите си мечти не съм си представял, че ще имам толкова сладък живот“, споделяше Хю Хефнър в едно от многобройните си интервюта. Той е роден в Чикаго през 1926 г. в религиозно семейство . След като завършва университета в Илинойс започва да работи като копирайтър за списание Esquire, но напуска, защото отказват да увеличат заплатата му с 5 долара.

Хю Хефнър

„Аз бях отгледан в религиозно семейство с много репресии. Вярвах, че има и друг живот, извън този консерватизъм, който съществуваше през онези години. Усещаше се копнеж за нещо различно. Моят живот и създаването на такъв тип списание бяха отговор на тези репресии. Опитах се да направя нещо различно и мисля, че успях да го постигна", споделяше основателят.

През 1953г. в кухнята на своя апартамент, той поставя началото на списание Playboy - само с 600 долара и с взети назаем още 1 000 долара от неговата майка - християнка, която споделя, че не подкрепя идеята, но вярва в сина си и неговите възможности.

Хю Хефнър

Очевидно тази вяра е оправдана. Изданието бързо се превръща в най-известното еротично списание в световен мащаб, след като първата корица краси легендата Мерилин Монро. Умелото съчетание на голи фотосесии с по-задълбочени журналистически материали и интервюта определено се оказва успешна формула.

Хю хефнър

Издателят води бохемски начин на живот. За това свидетелства и неговият син Купър, който споделя : „Той бе водещ глас и активно подкрепяше едни от най - значимите социални и културни движения на нашето време. Активно се бореше за свободата на словото, гражданските права и сексуалната свобода. Той ще липсва не само на семейството си, но и на много хора“.

Хю

В социалните мрежи приятели и колеги изказват съболезнования с хаштага „RIPHef“ по повод кончината на бащата на Playboy.

Хю Хефнър

Макар че постоянно е заобиколен от безброй красиви "изкушения", той до последно твърди, че винаги е бил верен само на трите си съпруги ( докато е ерген той „гребе от живота с пълни шепи“ ). През 2012 г. „великият любовник“ се жени за 27-годишната Кристъл Хари. Има общо 4 деца.

Хю Хефнър

Списанието и начинът на живот на Хю Хефнър често са критикувани и осъждани. Издателят си навлича гнева, както на различни организации, така и на феминистки, консерватори, но това никога не го спира да живее, както самият той смята за редно.

Хю Хефнър

„Аз съм като дете в магазин с бонбони. Мечтаех си за невъзможни неща и мечтите се оказаха по-големи от въображението ми. Аз съм най-щастливият човек на планетата”, сподели Хефнър в едно от своите последни интервюта.

източник: nytimes.com; abc.net.au; foxnews.com

снимки: people.com; rollingstone.com 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл