Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Хънтър - кучето, което рисува

Хънтър - кучето, което рисува

Хънтър - кучето, което рисува - изображение

Има кучета, които ловуват, други пък гонят пръчки, а трети – имат заучена дресировка и правят забавни трикове. В цялото многообразие от домашни любимци с различни способности малко са тези, които се отличават с талант в изобразителното изкуство. Подобна артистична кариера вече имат спасеното куче Арбор, Дог Винчи и дългокосместият дакел Хали.

Нова звезда обаче изгря на сцената на кучешкото изобразително изкуство. Хънтър, който по порода е шиба ину, рисува в същия стил, в който и трите известни вече кучета, но неговият ентусиазъм е това, което истински го отличава.

Хънтър

Стопаните на Хънтър са компютърният инженер Кени и учителката по английски Денис. За да разкрият пълния физически и умствен капацитет на палето, още от малко те го провокират да опитва различни дейности. По всяка вероятност умният и упорит домашен любимец е бил поставен в ситуацията да опита и своя размах с четката.

"Както всяка друга дресировка, Хънтър беше награждаван при добро представяне." – споделя Кенни пред Creators. – "Когато научи нещо ново, той е видимо горд от себе си, което значи, че не просто наградата го мотивира. Със сигурност личи, че му харесва да попада в нова среда и да вижда нови неща, особено когато полага усилие, за да достигне до тях."

 Хънтър

Новата артистична кариера на Хънтър набира все по-широка популярност. Снимки на кучето с четка в уста завладяха интернет пространството и разтопиха сърцата на милиони любители на животни.

Макар да се занимава с това само от няколко седмици, силно личи, че Хънтър е много увлечен в рисуването. Стопаните му споделят, че той има желание да рисува всяка вечер, след като те се приберат от работа.

"Имаме планове да продадем картините и може би дори да изпълним няколко поръчки, ако интересът продължава да бъде такъв, но само докато Хънтър се чувства добре, за да го прави. В противен случай ще запазим нарисуваните досега картини за себе си и ще търсим следващото предизвикателство, с което да развием може би друг негов талант." – разказва Кени.

Хънтър

Редактор: Милена Минчева

Източник: vice.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияИсторияЗдравни съветиРецептиСоциални грижиЛюбопитноОбразованиеИнтервютаАлт. медицинаАнкетиСпортВидеоНовиниПроизводители