Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Художник създава очарователни рисунки на стени, балансирайки върху сърф

Художник създава очарователни рисунки на стени, балансирайки върху сърф

Художник създава очарователни рисунки на стени, балансирайки върху сърф - изображение

Неговото студио е плаващ сърф. Шон Йоро създава впечатляващи портрети на жени, които се подават от водата. Художникът, по-известен като Хула е от Хаваи. "Израстнах на остров Оаху, където бях заобиколен от всичко, което природата може да предложи на човека. Площадката за игра беше океанът, но се запознах с изкуството, когато станах тийнейджър." — разказва той.

"Избирам места, които изглеждат изоставени и безжизнени. Едно от най-вълнуващите неща на това да рисуваш портрети е, че имаш възможност да вдъхнеш живот и емоция на предметите. Всичко това е една мистериозна, сюрреалистична комбинация."

Рисунките са направени с обикновена боя: "Използвам само стари традиционни методи — понякога правя по-отпуснати линии, а след това остри и забележими. Правя всичко по силите си, за да могат портретите да изглеждат живи."

Има опасност водата да отмие рисунките по всяко време, за това те имат нещо като срок на годност. "Рисуването навън не е най-сигурния вариант творчеството ти да остане запазено, но се радвам, че моите творби имат свое лично време за живот."

Освен художник, Йоро е и татуист. След този проект става изключително популярен, а профилите му в социалните мрежи буквално са затрупани от съобщения.

"Тъй като стените, които избирам са различни по състав и строеж, всяка ми предоставя препятствия. Винаги изникват проблеми от различно естество. Няма начин да бъдеш напълно подготвен. Старая се да потърся всякаква информация предварително, за да може всичко да върви малко по-гладко."

Рисунките отнемат между 1 и 3-4 дни, за да са напълно завършени. Всичко зависи от размера и детайлите.

Относно решението си да напусне Хаваи и да се премести в Ню Йорк, Хула споделя: "Заминах с 800 долара, малко дрехи и 2 кутии с материали за рисунките. Нямах план. Исках само да следвам мечтите си, но се успокоявах, че дори да не се получи, самия опит, който ще придобия ще е достатъчно добра история, с която да се завърна у дома."

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиИнтервютаСпортЛюбопитноИсторияСоциални грижиПсихологияТестовеБотаникаОбразованиеРецептиАлт. медицина