Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Хора, превърнали хобито си в доходоносна работа

Хора, превърнали хобито си в доходоносна работа

Хора, превърнали хобито си в доходоносна работа - изображение

Алиша Шафър – прави птичи гнезда

Алиша Шафър

Алиша Шафър е основателка на магазина за аксесоари "Three Bird Nest". Започнала е да прави птичи гнезда, защото е искала да припечелва по някой друг долар, за да плати уроците по танци на дъщеря си. Оказва се, че надхвърля тази цел с голяма успеваемост. В един момент продуктите й достигат продажби на стойност 60 000$ на месец.

Майкъл Дж. Китридж – производител на свещи

 Магазин за свещи

Когато е бил на 16 години, Майкъл изработва свещ от разтопени пастели, която да подари на майка си за Коледа. Негов приятел обаче му предлага да закупи творението. Така Китридж започва да произвежда свещи в гаража на родителите си. Продавал е продуктите си в училище и в някои малки местни бизнеси в родния му град Масачузетс.

С течение на времето е започнал да продава на едро и е стигал до 1 милиард долара годишна печалба.

Дженифър Химан и Дженифър Флейс – дрехи под наем

Дженифър Химан и Дженифър Флейс

И двете момичета притежават силна страст към модата. Запознават се в Харвард, а по-късно през 2009 г. основават "Rent the Runway", услуга за отдаване на дрехи и аксесоари под наем.

"Започнахме с покупка на дребно на дрехи в наш размер. Чудихме се, дали концепцията няма да проработи, а в случай, че не се получи, поне ще имаме страхотен гардероб. Започнахме да ходим по различни университети и да даваме дрехи под наем на жени", разказва Флей в свое интервю за The Muse.

През 2016 г. Forbes включва двете дами в класацията си за жени, които са забогатели със собствен труд - Richest Self-Made Women to Watch.

Артър Дейвидсън и Уилям Харли – Харли-Дейвидсън

Харли-Дейвидсън

Всеки път, когато се говори за мотори, се прави асоциация с известната марка "Harley-Davidson".


Изключително популярната компания за производство на мотоциклети стартира като хоби на двамата приятели Артър Дейвидсън и Уилям Харли. Те виждат появата на бензиновия двигател като страхотна възможност да въведат някои интересни иновации.

В наши дни това е една от най-големите и най-развитите компании в Америка.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: thisisinsider.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияСнимкиСоциални грижиНовиниТестовеАнкетиФизиологияОрганизацииАлт. медицинаНормативни актовеИсторияЛечения