Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Холивудски актриси на бунт срещу посланията във филмите на Дисни

Холивудски актриси на бунт срещу посланията във филмите на Дисни

Холивудски актриси на бунт срещу посланията във филмите на Дисни - изображение

По-рано тази седмица Кийра Найтли разкри, че е забранила на дъщеря си да гледа два филма на "Дисни", защото те не представят принцесите във феминистка светлина.

В предаването на Елън Дедженеръс, 33-годишната актриса споделя, че е ограничила гледането на детските "Пепеляшка" и "Малката русалка".

"Защо тя чака богат човек, който да я спаси. Не! Спаси себе си. Направи го сама! Много съм раздразнена, защото наистина харесвам филма "Пепеляшка". "Малката русалка" също е забранена", категорична е актрисата.

"Искам да кажа,че песните наистина са страхотни, но не се отказвайте никога от гласа си заради мъж. Но проблемът с Малката русалка е, че аз обожавам това детско".

Другата холивудска актриса също се изказа остро по темата за Дисни. Кристен Бел, която озвучава  Анна в "Замръзналото кралство", е притеснена от посланията в "Снежанка". Актрисата е загрижена, че те са нереалистични. Пред USA Today Бел споделя:

"Всеки път, когато гледаме Снежанка, поглеждам към момичетата и ги питам: "Не мислите ли, че е странно да вземате храна от непознат. Казвам им: "Никога няма да вземете храна от непознат, нали?"Дъщерите ми казват: "Не". И аз съм спокойна. Това означава, че правя нещата по правилен начин." 

"Не мислите ли, че е странно, че принцът целува Снежанка без нейно разрешение? Защото не можеш да целунеш някой, ако спи!", разсъждава актрисата.

Бел също разкри в интервюто, че работи върху собствената си книга за деца и процесът я кара да оцени колко важни са посланията, които се отправят към малките.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: indy100.com

Снимки: medium.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки