Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Холандски дизайнер изобрети рокля, която отразява човешките емоции

Холандски дизайнер изобрети рокля, която отразява човешките емоции

Холандски дизайнер изобрети рокля, която отразява човешките емоции - изображение

Холандският дизайнер Анук Випрехт има визия, за свят, в който хората не прикриват емоциите си. Тя вярва, че високотехнологичната мода е ключът към тази нейна мисъл. Затова Анук решава да комбинира цифровата технология с висшата мода. Тя се надява да предизвика хората да разкриват емоциите си, а не да ги крият дълбоко в себе си. За тази цел тя изобретява нетрадиционна дреха. С помощта на производителя на кристали „Сваровски“ тя създава рокля, в която има вградени сензори. Те мигат в синхрон със сърдечния ритъм на жената, която носи роклята. Нещо като „огледало“, което отразява човешките емоции.

рокля със сензори


„Може и да изглежда просто, даже на моменти леко поетично, да се излага на показ вътрешната енергия, но същевременно е и невероятно разголващо“, споделя дизайнерката.

Тя допълва: „Представете си следната ситуация - говорите с човек, в който сте тайно влюбени или сте на интервю за работа. Ако сте с мигащия кристал вашият събеседник веднага ще забележи колко учестено бие сърцето ви. Това е все едно имате гърчове, но не може да ги контролирате и започвате да се зачервявате. Така че, в истинският и чист смисъл, вие можете да излъчвате емоциите си“.

 Тя предупреждава, че дамата, която я носи може да изпадне в множество неловки ситуации, които могат да бъдат, както забавни така и интригуващи.

рокля със сензори

Анук е на 14 години, когато се влюбва безумно в модата, защото тя е "изразителна и може да се общува чрез нея". Докато учи дизайн, студентката установява зависимост между модата и роботиката. "За мен роботите имаха основно мозък и сърдечен ритъм. Това е, което исках да има в моите тъкани и дрехи ".

рокля паяк

Комбинацията от цифрови технологии, висша мода и начин на поведение, при хората, очарова Анук и тя провежда множество експерименти. Тя изобретява "Spider Dress"( роклята паяк), която е отпечатана на специален 3-D принтер, а яката, е покрита с „роботизирани крака като на паяк“. Краката скачат или "атакуват" когато някой се приближи твърде много до облечената с тази дреха дама.

рокля паяк

Анук вярва, че нейните нестандартни дрехи един ден ще бъдат част от най - престижните модни дефилета, но тя не бърза. В момента се е съсредоточила върху това да преодолява границите и да провокира, както себе си, така и околните. Дизайнерката смело продължава да експериментира.

„Отегчително е да се ограничаваме да направим дреха, която свети или променя цвета си“, завършва тя.

източник: dailymail.co.uk

снимки: iq.intel.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСпортЛюбопитноРецепти