Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Френска котка се върна при стопанката си с влак

Френска котка се върна при стопанката си с влак

Френска котка се върна при стопанката си с влак - изображение

Минути преди пътниците във влак в северозападния департамент Сарт да потеглят, виждат малко коте, което очевидно се е изгубило. Ноазет, чието име в превод от френски език означава "лешник", е видимо неспокойно и уплашено животинче. Хората се опитват да го прогонят, но не успяват. Кондукторът Гийом Шуека вижда случката, която се разиграва пред очите му, и решава да отведе котето далеч от жп гарата. 

"Взех малкото и го занесох в близката гора, близо до пътя. След това се върнах, защото трябваше да потеглям. Но четириногото тръгна след мен. Казах му: "Стой тук, миличко. Котката просто ме погледна и разбрах, че иска да се качи с мен във влака. Реших да я взема и си казах: "Ще измисля нещо, като пристигнем в Ман", разказва в детайли кондукторът.

По време на пътуването Ноазет е спокойна и не създава проблеми на околните. "Кротко седеше на мястото си и ме съзерцаваше. Рядко я чувах да мяука, но изобщо не се страхуваше", допълва Шуека.

Именно той описва цялата случка и споделя снимките (направени в купето) с Ноазет в социалната мрежа Фейсбук. Кондукторът разказва интересната история за запознанството с котето, съвместното им пътуване от гара Вуавр и заключва, че четириногото си търси дом. На гара Ман Ноазет е предадена на служители, които се отнасят с нея като с принцеса.

Тази история е с щастлив край. Благодарение на социалните мрежи, стопаните на котето го откриват.
Случаен потребител забелязва приликите на котето от снимката на кондуктора с обявено (отново чрез Фейсбук) преди два дни за изгубено коте. С общи усилия стопанката на Ноазет е открита. Още на същия ден тя идва да си вземе домашния любимец.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: womansworld.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноАнкетиИсторияНовиниАлт. медицина