Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Фейсбук пуска инструменти за предотвратяване на самоубийствата

Фейсбук пуска инструменти за предотвратяване на самоубийствата

Фейсбук пуска инструменти за предотвратяване на самоубийствата - изображение

Фейсбук обяви, че ще пусне в действие инструменти, базирани на изкуствен интелект (AI), които да определят кога някой може би изразява мисли за самоубийство, включващи функцията Facebook Live.

Инициативата ще бъде достъпна по целия свят, с изключение на Европейския съюз.

"Фейсбук е място, на което приятелите и семейството вече са свързани, и ние сме в състояние да помогнем на човек в дистрес да се свърже с хора, които могат да го подкрепят. Това е част от непрекъснатите ни усилия да помогнем за изграждането на безопасна среда в социалната общност и извън нея", пише Гай Розен, вицепрезидент на Product Management във Фейсбук.

През октомври социалната мрежа работи с първите респонденти на повече от 100 клиники, на базата на докладвания, получени чрез проактивните усилия за детекция.

"Използваме сигнали, като текста в публикацията и коментарите (например, коментари като "Добре ли си?" и "Мога ли да помогна?" могат да бъдат силни показатели). В някои случаи открихме, че технологията е идентифицирала видеоклипове, които не са били докладвани", се казва още.

Фейсбук сформира екип, който включва група от специалисти с обучение по въпросите за самоубийствата и самонараняването.

В допълнение към тези инструменти се използва автоматизация, така че екипът да може по-бързо да получи достъп до информацията за контакт с респондентите.

"Имаме екипи, работещи по целия свят 24 часа в денонощието, 7/7, които преглеждат докладванията и дават приоритет на най-сериозните от тях. Предоставяме на хората редица възможности за подкрепа, като например да се свържат с приятел", информират още от Фейсбук.

Това е една наистина полезна функция на социалната мрежа, която силно се надяваме скоро да бъде достъпна и за нас!

Какво ще кажете за идеята?

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: hindustantimes.com

Снимка: sexysocialmedia.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниПсихологияЛайфстайлАнкетиСоциални грижиЗдравни съветиСнимкиЛечения