Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Фаталните 13 неудобни ситуации по време на Оскарите – част 1

Фаталните 13 неудобни ситуации по време на Оскарите – част 1

Фаталните 13 неудобни ситуации по време на Оскарите – част 1 - изображение

Церемонията по връчването на престижните награди Оскар е едно от най-големите събития във филмовата индустрия. Около 44 милиона щатски долара са изразходвани през 2018 г. за организиране на събитието, на което присъстваха 3300 гости и се гледа от зрители от 225 държави. Най-важното е церемонията да премине по план. Но дори и подготовката да е педантична, това не означава, че през годините всичко преминава без проблеми.

Представяме ви 13-те неудобни ситуации по време на Оскарите.

"Господин адвокат" - Марлон Брандо

Оскари

По време на 45-тата церемония, Марлон Брандо получава наградата в категория Най-добър актьор (за ролята си в "Кръстникът"). Но актьорът отказва да присъства на събитието. На негово място се появи неизвестна актриса, която обясни, че Брандо е направил това, за да защити правата на индианците във филмовата индустрия.

"Госпожа късмет" - Барбра Страйсънд

Барбра Стрейзънд

Според правилата на Академията, наградата за най-добра актриса се дава само на една дама. Но през 1969 г. се случва нещо уникално - две актриси получават еднакъв брой гласове и печелят наградата Оскар. Това са Катрин Хепбърн за ролята си в "Лъвът през зимата" и Барбра Страйсънд за "Весело момиче". Хепбърн не успява да присъства на церемонията, така че Барбра получава цялото внимание.

"Господин непокорният" - Ричард Гиър

Ричард Гиър

Ричард Гиър трябваше да обяви кой е победителят в дадена категория, но вместо това започва да обсъжда политически въпроси на Китай. Поради тази причина Академията забранява на Гиър да присъства на церемонията 20 години.

"Господин целувка" – Ейдриан Броуди

Ейдриан Броуди

Ейдриън Броуди получи Оскар за ролята си в Пианиста през 2003 година. Актьорът беше толкова щастлив, че дори целуна Хали Бери, която беше на сцената до него. Оттогава Бери не присъства на церемонията много често.

"Господин и госпожа лоши коментатори" - Джеймс Франко и Ан Хатауей

Джеймс Франко

Джеймс Франко и Ан Хатауей бяха водещи на 83-та церемония по връчването на наградите Оскар. Актьорите се шегуваха толкова много и демонстрираха неприлично поведение, че критиците се съгласиха, че тяхното шоу е най-лошото в историята на Оскарите.

Госпожа поза - Анджелина Джоли

Анджелина Джоли

През 2012 г. Анджелина Джоли избра черната рокля на Versace за церемонията. Тя се опитва да подчертае елегантността на роклята си, като показва десния си крак през цялото време, както на червения килим, така и на сцената. Кракът на Джоли дори има свой собствен профил в Twitter след това.

Вижте втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовини