Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Учени: Слагайте сол в кафето, а не захар

Учени: Слагайте сол в кафето, а не захар

Учени: Слагайте сол в кафето, а не захар - изображение

Винаги търсим по-нестандартни начини как да изпием сутрешното си кафе. Какво по-хубаво от една чаша ароматно и тонизиращо кафе рано сутрин. Някои хора слагат различни добавки като мляко, например. Други – захар. Експерти твърдят, че вече не бива да слагаме захар - вместо това трябва да използваме сол, ако не искаме напитката да не ни горчи.

Но защо?

кафе

Когато кафето е силно горчиво, добавянето на сол омекотява вкуса му. Дори и да ви се струва налудничаво учените вярват в тази своя хипотеза.

Според проучване на сп. "Природа" добавянето на натриеви йони към горчивата чаша кафе потиска неговия горчив аромат и допринася за подсилване аромата на напитката.
Въпреки, че в началото може да ви изглежда абсурдно, не е изненадващо, защото е факт, че добавяме сол към много храни, за да извлечем вкуса им.

кафе

Същата рецепта - сол вместо захар, важи и за виното. Учените разкриват, че щипка сол в чаша вино от нисък клас ще подобри значително неговия аромат. И ако са ви необходими 2-3 чаени лъжици захар, за да не горчи кафето ви, то ако слагате сол ще ви трябва двойно по-малко количество. Но, бъдете внимателни, защото ако се предозира със солта, кафето, виното или друга напитка няма да са годни за пиене.

източник: shared.com 

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛайфстайлАнкетиСнимкиАлтернативна медицинаЛюбопитноСъставкиИсторияХранене при...НовиниДиетиЛеченияБотаника