Начало Лайфстайл Интимно 18+ Учени: Повече секс за по-добра памет

Учени: Повече секс за по-добра памет

 Учени: Повече секс за по-добра памет - изображение

Да правиш секс носи много предимства - по-малко стрес, отслабване, повишаване на имунитета и още други ползи. Може би ще ви помогне да увеличите паметта си, когато сте на средна възраст и се мъчите да си спомните къде поставяте ключовете и/или портфейла си.

Изследванията показват, че сексуално активните двойки се представят по-добре при тестовете за памет в сравнение с тези, които не практикуват често. Целуването, докосването и като цяло сексуалният акт се разглеждат като положителни признаци и показател за добра и здрава памет. Но трябва да го правите редовно, казва науката.

Дългосрочно проучване на австралийски учени обхваща две години и разглежда живота на 6000 респонденти на възраст 50 и повече години, като проследява всичко от диетата им до продължителността на съня. Бяха открити множество доказателства, които да покажат, че онези, които се занимават със сексуална активност, имат по-добри спомени.

Сексът засилва паметта, като стимулира растежа на невроните в хипоталамуса - област на мозъка, която се използва при извършване на епизодична и пространствена памет.

Те също така провеждат същите тестове с мишки и установяват, че сексът повишава способността им да разпознават обекти и да подобряват общото здравословно състояние на мозъка. Гризачите и хората, които редовно са имали интимни отношения се справят много по-добра с временната памет. Повече секс се равнява на по-добра памет. Кажете на партньора си, че науката го казва.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: metro.co.uk

Снимки: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияАнкетиЛюбопитноСнимкиИсторияЗдравни проблемиНовиниОрганизацииТестовеФизиологияЗдравни съветиНаправления в медицинатаАлт. медицинаХранене при...Социални грижиСпециалистиРецептиЛеченияБотаникаСпорт